• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aksentijević za MONDO: Ošišaću se

Mladi desni bek Partizana kaže za MONDO da se nije uobrazio poslije debitantskog nastupa za crno-bijele i da trenutno "živi svoj san".

 Aksentijević za MONDO: Ošišaću se Izvor: MONDO

Najbolji primer kako fudbal za kratko vrijeme igraču može da promijeni život je Nikola Aksentijević.

Mladi desni bek do ovog ljeta nije bio preterno poznat fudbalskoj javnosti u Srbiji, igrao je za Teleoptik i čekao šansu. Nije ni slutio da će ona doći vrlo brzo, preko noći...

Kao i svake godine, tako su i ovog ljeta najtalentovanij klinci iz Partizanove filijale dobili poziv da se priključe radu sa prvotimcima. Na spisku za pripreme u Sloveniji našalo se i ime Nikole Aksentijevića.

San je polako počeo da se ostvaruje...

Nevjerovatne okolnosti uticale su da Aksentijević stekne status prvotimca. Sve je počelo povredom prvog desnog beka Partizana - Aleksandra Miljkovića. Umjesto njega u klub je doveden iskusni Aleksandar Ranković, koji je na pripremnim utakmicama bio starter. Ali, i on je morao da mijenja poziciju. Stefan Savić je napustio Partizan, pa je trener Stanojević bio prinuđen da Rankovića prekomanduje na štopera, a da šansu uz desnu aut liniju pruži golobradom Aksentijeviću.

Partizan je tek na posjlednje dve utakmice počeo da uigrava novu odbranu sa Aksentijevićem da desnoj strani. Nije bilo potrebno puno da 18-godišnji igrač pokaže svoj potencijal... Na red je došla Škednija i najvažnijih fudbalskih 90 minuta u Nikolinom životu.

Uspio je!

"Da mi je neko pričao prije dva mjeseca da će se ovo dogoditi ne bih mu vjerovao. Nema šanse. Presrećan sam, postao sam prvotimac, igrao sam od prvog minuta... Živim svoj san", ushićeno za MONDO odgovara Nikola Aksentijević.

Stanojević je rizikovao i to mu se isplatilo. Crno-bijeli su dobili igrača za budućnost.

"Trener me je pitao da li mogu i da li se plašim. Ja sam mu odgovorio da sam spreman. Međutim, kada sam izašao na teren i vidio onoliko navijača i čuo pjesmu imao sam tremu. Na sreću, čim je utakmica počela potpuno sam se posvetio dešavanjima na terenu, trudio sam se da dam maksimum", nastavlja Aksentijević, koji je svjestan da prava iskušenja dek dolaze.

"Ne želim nikoga da potcjenjujem, ali tek ću protiv Genka, ako dobijem šasnu, da vidim gdje sam i šta sam".

Odjednom je dospio u centar pažnje. Svi zovu, čestitaju...

"Sve se mijenja. Priča se o meni, zovu me novinari... Prija mi to. Ipak, ja sam i dalje onakav kakav sam bio prije, a tako želim i da ostene", ističe Aksentijević, ali zaboravlja da nije baš sve ostalo isto. Promijenio je frizuru i mnogi su mu zamjerili zbog toga.

"Haha... Vidim da me kritikuju zbog frizure. Ošišaću se!"

Partizan u ponedjeljak putuje u Skoplje na revanš protiv Škendije, gdje brani beogradskih 4:0. Crno-ijbeli žele još jednu pobjedu protiv šampiona Makedonije.

"Ništa još nije gotovo... Mi ćemo i u Skoplju ići na pobjedu", rekao je za kraj razgovora za MONDO Nikola Aksentijević.

(V. Sukdolak - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC