• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za ovo još niste čuli: Karim Benzema potpisao za Ministarstvo sporta Saudijske Arabije!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Transfer Karima Benzeme u Saudijsku Arabiju jedan je od najneobičnijih u evropskom fudbalu

 Karim Benzema potpisao za Ministarstvo sporta Saudijske Arabije Izvor: Profimedia

Real Madrid je završio veliku eru. Francuski centarfor Karim Benzema napustio je "Santjago Bernabeu" i otišao u Saudijsku Arabjiu, gdje će navodno zaraditi 200 miliona evra za dvije sezone. Takođe, u sklopu tog dogovora, on će biti ambasador kandidature Saudijaca za organizaciju Svjetskog prvenstva 2030. godine.

U skladu sa tamošnjom praksom, ministarstvo sporta Saudijske Arabije imalo je veliki uticaj na ovaj transfer i ministar Abdulaziz Al-Fajsal ranije je najavio da će Saudijci napasti i Lionela Mesija, koji je otišao iz Pari Sen Žermena. A koliki je bio doprinos predstavnika države opisao je i španski list "As".

"Benzema je bio opijen arapskim izazovom. Njegov ugovor sa Real Madrid je de fakto bio obnovljen klauzulom o osvajanju 'Zlatne lopte', ali je posljednjih dana promijenio mišljenje zbog neodoljivo prijedloga. Uprkos činjenici da se čini da će on igrati za Al-Itihad, igrač je potpisao ugovor sa Ministarstvom sporta Saudijske Arabije, a ono može da ga pošalje u bilo koji saudijski tim koji se kvalifikovalo za Azijsku Ligu šampiona", navedeno je.

Al-Itihad je trenutni šampion Saudijske Arabije, a Kristijanov Al-Nasr je drugoplasirani. Istovremeno, očekuje se da Lionel Mesi pređe u treći veliki tim iz te zemlje, Al Hilal. "Ovo je plan Saudijske Arabije, da ima tri velika imena posljednje decenije svjetskog fudbala u svojoj ligi i da tako promoviše kandidaturu za organizaciju Svjetskog prvenstva 2020. godine, u čemu će rivali biti Španija, Portugal i Maroko. Za sada ima dva od navedena tri imena", piše u tekstu španskog medija.

Karim Benzema ima 35 i po godina i igrao je samo za dva tima. Dres Liona nosio je od 2004. do 2009, a potom Real Madrida od 2009. do ovog juna i u njemu postao jedan od najvećih fudbalera u istoriji te igre. Sada je vrijeme za njegovu novu, azijsku avanturu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC