• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OTKUCAVA BOMBA! Benzema večeras napušta Real Madrid

Navodno je pitanje sata kada će velikan svjetskog fudbala otići, poslije čak 14 godina.

 Benzema napušta Real Madrid Izvor: Profimedia

Slavni centarfor Karim Benzema (35) napušta Real Madrid i odlazi u Saudijsku Arabiju, gdje će igrati za Al-Itihad! Tu vijest ekskluzivno je objavio španski "AS" u srijedu uveče, objasnivši da su pregovori odmakli i da je ozvaničenje dogovora pitanje sata.

"Izvori bliski arapskom klubu uvjeravaju da je dogovor skoro gotov i da ako bude potpisan, Benzema će zarađivati više od 100 miliona godišnje!". Ako se ovaj transfer dogodi, Benzema će napustiti Real kao petostruki prvak Evrope, četvorostruki prvak Španije, osvajač Zlatne lopte i strijelac čak 353 golova na 647 utakmica za "kraljevski klub". Povrh toga, on je sa 165 asistencija najuspješniji prema tom kriterijumu u istoriji kluba.

Prema pisanju "Asa", Benzema je već stupio u kontakt sa Kristijanom Ronaldom i raspitivao se o kvalitetu života u Saudijskoj Arabiji, kao i o nivou tamošnje fudbalske lige. Za razliku od Ronaldovog Al-Nasra, Benzemin Al-Itihad uspešno je završio sezonu osvojivši titulu, čime se kvalifikovao za Ligu šampiona Azijie.

Benzema je stigao u Real 2009. godine iz matičnog Liona, u kojem je trenirao od 1997. godine. Put na koji je krenuo tada, kao desetogodišnjak, pretvorio je iz godine u godinu u zlatnu karijeru, zaokruženu osvajanjem Zlatne lopte za 2022. Prošlog proljeća on je bio apsolutni heroj Realovog osvajanja Lige šampiona, u kojoj je Benzema znao samo za pobjede i za velike stvari. Njegovog odlazak sa Bernabeua sigurno će označiti početak nove ere "kraljevskog kluba", u kojem će po svemu sudeći i dalje ostati Luka Modrić, kao i Toni Kros, kao istaknuti članovi generacije koja je osvojila sve - i to čak pet puta.

Što se tiče sezone na izmaku, iako nije uspeo da osvoji velike trofeje, jer je Barselona ponovo prvak Primere, a u finalu Lige šampiona su Mančestester siti i Inter, Benzema je našao način da se oprosti od "El Klasika". Barsi je dao četiri gola na svom oproštaju na Nou Kampu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC