• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sao Kaetano filijala Partizana

Internacionalna štoperska linija Partizana - Bugarin i Brazilac. Radosav Petrović u kombinaciji za sastav protiv Genka!

 Sao Kaetano filijala Partizana Izvor: MONDO

Nastavlja se trend dolazaka fudbalera iz Brazila u srpski fudbal, prije svega u Partizan. Ali, prvi put će u posljednjoj liniji ispred golmana Vladimira Stojkovića igrati jedan fudbaler iz zemlje kafe, sambe...

Anderson Markeš de Oliveira ponovo će biti saigrač svom zemljaku i nekadašnjem klupskom drugu iz Sao Kaetana Eduardu Pašeku i to u Partizanu.

Poslije Žuke, Klea, Vašingtona, Viktora Ugoa...na južnoj tribini stadiona Partizana ponovo će se vijoriti brazilska zastava u čast fudbalera iz te zemlje.

Pred polijetanje aviona za Skoplje, gdje će crno-bijeli u utorak igrati revanš meč 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Škendije (prvi meč 4:0), sportski direktor Partizana Mladen Krstajić potvrdio je da će novi Brazilac doći u Beogradu u utorak oko 14 časova i napomenuo da je dogovor sklopljen mejlom.

"Naravno, kad prođe ljekarske preglede, onda će zvanično biti potpisan ugovor. Na tri godine", rekao je Krstajić.

Markeš je bio standardni prvotimac Sao Kaetana, kapiten i oslonac ekipe i stručnog štaba. On je gledao Markeša i pun je hvale za Brazilca.

"Riječ je o agresivnom odbrambenom fudbaleru, koji pomaže bekovima u 'zatvaranju', igra jednostavno, ne komplikuje mnogo...nije kao ja", našalio se Krstajić na svoj račun.

Ono što se sportskom direktoru crno-bijelih posebno dopada kod Markeša je njegova odlika da ide u napad prilikom prekida i da umije dobro da odigra glavom i ugrozi gol protivnika.

Krstajić je potom napravio još jedan vic (da li?), aludirajući na nedavne administrativne zavrzlame oko dobijanja sertifitkata za Eduarda:

"Nadam se da će naša administracija obaviti svoj dio posla...Ma, nema razloga da ga ne obavi".

Trener Aleksandar Stanojević konačno je skinuo kamen sa leđa. Priznao je to izvještaču MONDA:

"Jeste, laknulo mi je. Sportski direktor je naporno radio i na kraju je doveo igrača iz punog ritma i treninga. Na meni je sada da ga spremim i uklopim u tim".

Dvadesetosmogodišnji Anderson Markeš (181 centimetar/77 kilograma), pored Sao Kaetana, igrao je za Noroeste, Barueri i Gremio-Rs.

Dakle, posljednji bedem pred golom Partizana činiće međunarodna linija - Bugarin Ivan Ivanov i Brazilac Markeš.

Još jedna vijest koja će obradovati navijače Partizana - stručni štab računa na pomoć Radosava Petrovića u dvomeču sa belgijskim Genkom u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona (naravno, ako u Skoplju, protiv Škendije crno-bijeli obave ono što se od njih očekuje).

(V. Sukdolak, P.V. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC