• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac jači za Kajkuta

Saša Kajkut vratio se iz Azerbejdžana u Borac s kojim u ponedjeljak potpisuje ugovor, potvrđeno je iz banjalučkog kluba.

 Borac jači za Kajkuta Izvor: MONDO

Sportski direktor Banjalučana Darko Ljubojević potvrdio je da će Kajkut opet obući crveno-plavi dres.

"Sa Kajkutom smo sve dogovorili i biće to njegov drugi povratak na Gradski stadion. Kajkut je bio član generacije koja je prije dvije sezone osvojila Kup Bosne i Hercegovine i poslije 18 godina obezbijedila Borcu učešće na međunarodnoj sceni", izjavio je Ljubojević, prenosi "Glas Srpske".

Strijelac jednog od dva gola na "Grbavici" (2:2) protiv Željezničara u finalu Kupa BiH zadovoljan je povratkom u Borac.

"Imao sam nekih ponuda iz inostranstva, ali želja za povratkom u voljeni klub je prevagnula. Drago mi je što sam opet tu i što mogu da pomognem u nastojanju da Borac treći put uzastopno izađe u Evropu. Nadam se da ću opravdati povjerenje",
dodao je Kajkut, koji će svakako biti pojačanje u vrhu napada za revanš utakmicu drugog pretkola Lige šampiona protiv Makabija iz Haife.

Poslije prve utakmice u prošlu srijedu i ubjedljivog poraza (1:5) i rezultata žrijeba u Nionu za treće kolo žal za propuštenom šansom u "svetoj zemlji".

Žrijeb je Borcu za eventualnog rivala u sljedećoj rundi dodijelio boljeg iz duela Maribor (Slovenija) / Dudelanž (Luksemburg).

"Što nam žrijeb u drugom kolu nije dodijelio Maribor? Imali bismo veliku šansu da prođemo dalje. Mariborčani jesu šampioni Slovenije, ali su mnogo slabiji od ljubljanske Olimpije, koja je eliminisala Široki Brijeg iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Ovako nam ostaje da konstatujemo mogućeg rivala", rekao je trener crveno-plavih Zvezdan Cvetković.

Bez obzira na negativan rezultat sa Bliskog istoka, u Borcu niko ne želi da se preda niti unaprijed da položi oružje pred protivnikom. Naprotiv, svi u "crveno-plavom" taboru ističu da će dati maksimum kako bi zabilježili pobjedu u revanšu.

"Pobjeda je naš cilj i od nje ne odustajemo. Želimo da pred našim navijačima pokažemo kvalitet i da se ravnopravno možemo nositi sa Izraelcima".

Borac u revanšu nema šta da kalkuliše niti da čeka, od prvog zvižduka holandskog sudije Ričarda Lisvelda mora da krene ofanzivno ka golu veterana Nira Davidoviča.



"Na to nas tjera rezultat iz prve utakmice u kojoj smo poveli, a onda neobjašnjivo dozvolili protivniku da nas ubjedljivo porazi. Pozivam sve navijače i ljubitelje fudbala da dođu u srijedu na Gradski stadion i da pokušamo zajedno da pobijedimo velikog protivnika", izjavio je vezista Borca Borislav Mikić.

Revanš utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Borca i Makabija iz Haife igra se u srijedu na banjalučkom Gradskom stadionu sa početkom u 20.45 časova.

Fudbaleri Makabija iz Haife u ponedjeljak dolaze u Banjaluku i biće smješteni u centru grada, u hotelu "Bosna". Još nije poznato u kojem će sastavu izraelski šampion doći u grad na Vrbasu s obzirom na prvi susret i visoku pobjedu.

"Nećemo da se bavimo Makabijem niti želim da pričam u kojem će sastavu igrati protivnik. Sve isključivo zavisi od nas. Ako dobro odigramo, imaćemo i dobar rezultat, sve ostalo je nevažno", zaključio je Cvetković.

(MONDO, foto: Borac-sport)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC