• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanu u Skoplju dobar samo rezultat

Golom Vladimira Jovančića u 67. minutu Partizan poveo protiv Škendije. Njegov prvi gol za crno-bijele u zvaničnim utakmicama.

 Partizanu u Skoplju dobar samo rezultat Izvor: MONDO

Partizan je u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Ali, to se "znalo", još poslije beogradskih 4:0 protiv Škendije.

Ono što se vidjelo u revanš meču 2. kola kvalifikacija protiv Škendije jeste da je Partizan još daleko od evropskog nivoa kakav zahtijeva učešće u Ligi šampiona. Uostalom, belgijski Genk će biti prava prilika da se crno-bijeli uvjere da li su ili nisu za Evropu u ovoj sezoni.

Ono što je srpski šampion pokazao u prvih 45 minuta meča revanš meča sa Škendijom, odnosno ono što nije pokazao, mora da zabrine. I to mnogo. Šta reći o igri Partizana kada je njegov najbolji igrač u prvom poluvremenu bio golman Radiša Ilić (koji je dobio priliku da brani umjesto Vladimira Stojkovića)?

Tek u drugom dijelu Partizan je pokazao dio igre koja bi mogla da dobije prelaznu ocjenu. Trener Partizana Aleksandar Stanojević morao bi da porazgovara i sa napadačem Markom Šćepovićem koji je imao nekoliko situacija "jedan na jedan" sa golmanom Škendije Zendelijem, ali ga je golman u svim navratima nadrmudio.

Na kraju piše se još jedna pobjeda - 1:0, golom Jovančića u 67. minutu.

Partizanova odbrana imala je mnogo posla u prvom poluvremenu protiv motivisanih igrača Škendije, koji su željeli predstave u boljem svjetlu nego što su to učinili u prvoj utakmici u Beogradu.

U dva navrata Feran Hasani, za koga se interesuje njemački Volfsburg, opasno je priprijetio, ali u obe situacije odlično je reagovao Radiša Ilić.

U 2. minutu Hasani je uletio u šesnaesterac Partizana, ali je Ilić istrčao i skratio ugao. U 20. minutu Aleksandar Ranković je loše procijenio let lopte, Hasani je to iskoristio i opet je bio sam pred Radišom Ilićem, koji desnom nogom spriječava da lopta uđe u gol.

Potom još jedna prilika za Škendiju. Selmani je dobio loptu kroz odbranu Partizana, bio je sam pred Ilićem, ali je šutirao pored gola.

U 29. minutu i Emini je pobjegao po lijevoj strani, ušao je u šesnaesterac, ali je šutirao pored dalje stative gola Partizana.

Za sve ovo vrijeme Partizan nije uspio da napravi nijednu konkretnu akciju pred golom Škendije. Vezni red imao je mnogo nepreciznih pasova, a utisak je da crno-bijeli nisu na pravi način ušli u meč i nisu imali potrebnu čvrstinu u duelima...

U 34. minutu konačno dvije prave prilike za Partizan. Najprije je Eduardo dobio loptu iz polja od Volkova i šutirao ka Zendeliju, koji je krajnjim naporom zaustavio loptu, a potom je i Marko Šćepović bio sam pred golmanom Škendije, ali bio je nonšalantan. U jednom trenutku je zastao, vjerovatno se dvoumio da li da šutira ili da dribla Zendelija i pogriješio je...Lopta je postala lak plijen za golmana domaće ekipe.

U prvih desetak minuta drugog poluvremena ništa se bitnije nije dešavalo, a potom je Šćepović imao novu gol-šansu.

Dobio je idealnu loptu od Saše Ilića, izašao je sam pred Zendelija, ali ponovo ga je nadmudrio golman Škendije.



U 67. minutu 1:0 za Partizan! Samo četiri minuta bilo je potrebno Vladimiru Jovančiću da zatrese mrežu. Ušao je na teren u 63. minutu, a gotovo u prvom kontaktu sa loptom dao je gol. Aksentijević ga je sjajno "izbacio", a Jovančić je u trku, sa jednim igračem Škendije na leđima, opalio sa 15-ak metara i savladao Zendelija. Muk na stadionu "Filip Drugi".

Nikola Ninković je ušao u igru u 76. minutu, a pet minuta kasnije pokazao je zašto je budućnost Partizana. Napravio je sjajan solo prodor, raspalio po lopti sa 16 metara, a dobro postavljeni Zendeli je izbacio u korner. Odmah poslije kornera, nova šansa za Marka Šćepovića. Babović je odlično ubacio u šesnaesterac, Šćepović je bio sam, ali je glavom poslao loptu pored gola.

Treba istaći i da su žute kartone u Partizanu dobili Ivanov, Kamara i Jovančić, a da je Huseini isključen u bukvalno posljednjim minutima meča, jer je namjerno udario mladog Ninkovića. Bio je to njegov drugi žuti karton.

Pred početak utakmice, a i tokom nje, navijači Škendije su sa tribina stadiona "Filip Drugi" u Skoplju, ispaljivali uvredljive parole, poput: "Ubij, ubij Srbina...", a skandirali su i: "Adem Jašari", "Kosovo", "UČK"...

Tokom meča bilo je sitnijih incidenata. Prema Vladimiru Volkovu poletjela je jedna limenka, a sudija je gađan bananom!

Sastavi ekipa:

ŠKENDIJA: Zendeli, Mustafi, Neziri, Kućuli, Hasani, Sali (od 46. minuta Hiseni), Selmani, Emini, Nikitović, Huesini, Beriša.

PARTIZAN: Radiša Ilić, Aksentijević, Volkov, Ranković, Ivanov, Medo, Ilić, Tomić (od 46. minuta Babović), Vukić, Šćepović, Eduardo (od 63. minuta Jovančić).

(V.S. - P.V. - foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC