• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMINUO ČUVENI FUDBALER LIDSA I MANČESTER JUNAJTEDA: Pobijedio rak, pa ga savladala druga teška bolest

Gordon Mekvin se više od decenije borio sa kancerom i demencijom, a u 70. godini je nažalost preminuo.

 Preminuo Gordon Mekvin Izvor: YouTube/screenshot/Sky Sports News

Tužne vijesti dolaze iz Velike Britanije gdje je preminuo nekadašnji fudbaler Mančester junajteda i Lidsa i bivši reprezentativac Škotske Gordon Mekvin. On je poslije duge i teške borbe sa teškim oblikom demencije preminuo u 70. godini, a vijesti je prenijela njegova porodica. Nakon igračke karijere dugo je bio TV lice, stručni konsultant i komentator na televiziji "Skaj". 

Mekvin je za Mančester junajted igrao 184 puta i sa njima je osvojio FA Kup 1983. godine, a 2021. godine je dobio dijagnozu vaskularne demencije. Njegova ćerka Hejli pošla je očekvim stopama i bila je novinarka "Skaja" takođe, a otkrila je da je u posljednjim danima Mekvin bio vezan za krevet, da je jako teško unosio tečnost i hranu i da su mu nosila bila potrebna tri puta dnevno. Demencija je samo posljednji u nizu zdravstvenih problema koje je imao, pošto je 2011. otkriveno da ima rak koji je srećom pobijedio. 

Preminuli Mekvin je igrao na poziciji defanzivca, a počeo je karijeru u Sent Mirenu 1970. godine. Igrao je za ovaj klub 57 puta prije prelaska u Lids dvije godine kasnije, a nakon 140 nastupa i osvajanja titule 1974. godine sa Lidsom otišao je u Mančester junajted. Završio je karijeru u Seiku, klubu iz Hong Konga u Kini. 

Za Škotsku je igrao 30 puta i dao je čak pet golova sa pozicija u zadnjoj liniji. Izabran je za nastup 1978. godine na Svjetskom prvenstvu u Argentini ali se povrijedio i nije mogao da igra na tom Mundijalu. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC