• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evropa bira najtalentovanijeg, a petorica Srba na spisku: Konkurencija prejaka - ovi Srbi se bore za titulu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Među najtalentovanijim igračima mlađim od 20 godina u Evropi nalaze se i petorica srpskih fudbalera, ali uz napomenu da su jednog od njih već "izgubili".

 Petorica Srba u konkurenciji za najboljeg fudbalera Evrope Izvor: YouTube/SkySport/Golden Videos/printscreen/MN press

Ko je najbolji mladi fudbaler u Evropi? Najveće šanse da stignu do laskavog priznanja imaju fudbaleri poput Džuda Belingema iz Reala, Džamala Musijale iz Bajerna ili Gavija iz Barselone, ali... Nama je mnogo zanimljivije što se na spisku igrača rođenih 2003. godine ili kasnije nalaze i srpski fudbaleri! Djeluje da nemaju prevelike šanse da pobijede, ali samo pominjanje u ovakvom društvu je čast i motivacija za dalji rad.

Na spisku najtalentovanijih igrača u Evropi po izboru portala "Tuttosport" nalaze se petorica fudbalera srpskog porijekla. Spisak počinje imenom Miloša Kerkeza koji je ovog ljeta pojačao Bornmut, a i pored toga što je rođen u Vrbasu izabrao je da igra za seniorsku reprezentaciju Mađarske. Dalje, na spisku je Liverpulov Stefan Bajčetić koji još nije odlučio da li će kao senior nastupati za Španiju ili Srbiju, a priliku da promeni nacionalni tim imaće i Petar Ratkov.

Mladi napadač koji je ovog ljeta iz TSC-a prešao u RB Salcburg mladi je reprezentativac Srbije, ali je poznato da su i Hrvati bacili oko na njega jer posjeduje dva pasoša. Njegov doskorašnji saigrač Veljko Ilić, golman tima iz Bačke Topole, još jedan je od momaka koji su na ovom spisku najtalentovanijih evropskih igrača.

Za kraj, tu je i Stefan Leković koji nastupa za Crvenu zvezdu. Talentovani štoper projektovan je za nasljednika Strahinje Erakovića u posljednjoj liniji tima, ali evropski klubovi pokušavaju da ga odvedu iz Beograda i prije nego što dobije veliku šansu u timu Baraka Bahara. Nedavno se pisalo i pričalo o ponudama iz Njemačke, a navodno je Crvena zvezda odbila četiri miliona evra koje je za Lekovića poslao Real.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC