• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LALATOVIĆ ODVEO SRPSKOG FUDBALERA "NA FRONT": Otkrio ga u Superligi, sad mu daje drugu šansu!

Autor Dragan Šutvić

Neobičan potez Nenada Lalatovića da u ukrajinski klub koji vode povede i srpskog fudbalera koji mora da oživi karijeru.

 petar mićin u ekipi kod nenada lalatovića Izvor: MN PRESS

Pomalo neočekivano srpski trener Nenad Lalatović je u ljetnoj pauzi između dvije sezone preuzeo tim iz Ukrajine. Temperamentni stručnjak sjeo je na klupu Zorje iz Luganska i praktično otišao pravo na liniju fronta, pošto je njegov tim tokom prethodne sezone bio domaćin u "pograničnom" Zaporožju! Sada će u ekipi imati i srpskog fudbalera, pošto je ugovor sa Zorjom potpisao ofanzivac Petar Mićin kojeg je Lalatović "otkrio".

Doskorašnji fudbaler Radničkog iz Niša biće jedno od najvećih ljetnih pojačanja ukrajinskog tima i to nakon što se neslavno, porazom u prvenstvu, počeli sezonu. I ranije tokom leta Lalatović je apelovao na klupske čelnike da mu je potrebno da osvježi tim, a čini se da je sada dobio zeleno svjetlo za dolazak novih igrača u tim.

Kao što je bio slučaj i u nekim prethodnim klubovima, Nenad Lalatović se odlučio za fudbalera kojeg dobro poznaje i sa kojim je već sarađivao. Mićin će, nakon igranja u Srbiji, Italiji i Slovačkoj dobiti novo inostrano iskustvo, a navijačima tima iz Luganjska ostaje da se nadaju da bi on mogao da bude kapitalno pojačanje za borbu u više takmičenja - pred Zorjom je i dvomeč u plej-ofu za Ligu Evrope, odnosno zagarantovana grupna faza Konferencijske lige ukoliko ne budu uspješni u kvalifikacijama.

Izvor: MN PRESS

Petar Mićin je svojevremeno važio za jednog od najtalentovanijih srpskih fudbalera. Samo šest mjeseci nakon što je prekomandovan u prvi tim Vojvodine preselio se u Čukarički, ali se ni na Banovom brdu nije zadržao. Italijanski klubovi su primijetili njegov talenat - Kjevo iz Verone ga je uzeo na pozajmicu, a poslije pola godine otkupio ga je Udineze.

Uslijedile su pozajmice Čukaričkom i slovačkom Seredu, a zatim novi povratak u Srbiju. Nosio je dres Napretka iz Kruševca i Radničkog iz Niša, što je drugi klub u kojem je sarađivao sa Lalatovićem. Mnogo uspešniji su bili kao tandem na Banovom brdu, gdje je Mićin na 17 utakmica imao pet golova i asistenciju.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC