• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši trener banjalučkog Borca preselio u Ukrajinu! Nenad Lalatović vodi Zorju u Ligu Evrope!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Bivši trener banjalučkog Borca Nenad Lalatović potpisao je dvogodišnji ugovor sa ukrajinskom Zorjom iz Luganska.

 Nenad Lalatović trener ukrajinske Zorje Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Lalatović će voditi ukrajinsku ekipu u plej-ofu za plasman u Ligi Evrope, pa ima ganatovano mjesto u grupnoj fazi Konferencijske lige.

Ukrajinci su na društvenim mrežama potvrdili dolazak nekadašnjeg trenera Vojvodine, Radničkog, Mladosti i drugih srpskih klubova.

"Dobro nam došao, Nenade Lalatović! Lalatović je 45-godišnji je trener iz Beograda, gdje je i započeo svoju profesionalnu karijeru kao igrač u Crvenoj zvezdi. Većinu vremena kao igrač proveo je u otadžbini, ali je igrao i u Ukrajini i to za Šahtjor u periodu od 2003. do 2005. godine.

Dva puta je postao prvak Jugoslavije, pobjednik Kupa Srbije i Crne Gore, pobjednik Kupa i šampion Ukrajine.
Godine 2007. Nenad je završio profesionalnu karijeru i postao trener. Do tada je najveće uspjehe u trenerskom poslu imao u Crvenoj zvezdi koju je trener vodio u sezoni 2014.-2015. Tada je pod njegovim vođstvom ekipa zauzela drugo mjesto u prvenstvu.

Nakon toga, 2015. godine vodio je Borac iz Čačka koji je takođe bio drugi na tabeli elitne divizije i pokazivao je odlične rezultate, ali je zbog finansijskih problema kluba morao napustiti tim.

Potom je tu bila Vojvodina, koju je Lalatović vodio na 54 utakmice i ostvario učinak od 30 pobjeda, 15 remija i samo osam poraza.

Po rezultatima u sezoni 2018-19 srpski trener već je ostvario najbolji rezultat u istoriji niškog Radničkog, osvojivši drugo mjesto u Superligi Srbije.U Vojvodini je ponovo proveo 2019-2021 i sa njim osvojio titulu pobjednika Kupa Srbije 2020.

Posljednji klub Nenada Lalatovića bio je Mladost GAT. Vodio je tim na 10 utakmica, u kojima je izgubio samo dva puta, ali to nije pomoglo Mladosti da ostane u Superligi.

Sada je glavni trener Zorje Luhansk! Njemu i našem timu želimo samo napredak i postizanje novih visina", saopšteno je iz ukrajinskog kluba.

Napomenimo i da je Lalatović bio trener banjalučkog Borca prethodnog ljeta. Banjalučane je vodio u devet utakmica od svog dolaska i ostvario četiri pobjede, isto toliko poraza te jedan remi.

Klub u koji dolazi Lalatović nalazi se u Luganskoj oblasti i grad Lugansk je tačno između Bahmuta, Marijupolja, Sjevernodonjecka i Kramatorska, ali od izbijanja rata ne igra tamo. Prebacio se u Zaporožje i odatle će Nenad Lalatović voditi svoju ekipu.

Zorja je jedan od tri ukrajinska kluba koji su osvajali prvenstvo Sovjetskog Saveza, a u posljednjih desetak godina su imali solidne rezultate u Evropi i pamte mečeve sa Fejnordom, Mančester junajtedom, Fenerbahčeom, Hertom, Atletik Bilbaom, Espanjolom, Bragom, Lesterom...

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Ko im je kriv, sami su birali

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC