• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je pobjeda Partizana za sve Srbe iz Krajine: "Neki slave, a nama je to najgori dan"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Kako je kapiten crno-bijelih 2015. godine posvetio veliku pobjedu na dan progona Srba.

 Stefan Babović pobjeda za Srbe iz Krajine Izvor: RTS1/Screenshot

Na dan godišnjice hrvatske operacije "Oluja", u kojoj je sa područja nekadašnje Republike Srpske Krajine protjerano između 200 i 250.000 ljudi, fudbaleri Partizana pobijedili su 2015. Steauu u borbi za Ligu šampiona. Poslije meča, tadašnji kapiten crno-bijelih Stefan Babović posvetio je taj uspjeh Srbima iz Krajine.

"Hoću da kažem ono što smo držali u sebi i ja i igrači. Ovo je velika pobjeda za Partizan, ali pobjedu posvećujem svim Srbima iz Krajine, koji su naša braća, sestre i sve sveto što predstavlja srpski narod. Volimo ih, uz njih smo, uz stradale i njihove porodice. To je bila naša dodatna motivacija - dok neki slave to kao srećan dan, za nas je najgori dan u srpskoj istoriji. Hoću da kažem da saosjećamo sa tim porodicama i da smo igrali danas za njih", rekao je Stefan Babović.

Operacijom Oluja završen je rat u Hrvatskoj, stotine hiljada izbjeglica krenule su ka Srbiji sa područja Dalmacije, Like, Korduna... Sa druge strane, Hrvatska i ove godine slavi taj dan, sa centralnom proslavom u Kninu, glavnom gradu Republike Srpske Krajine, iz koga je nakon hrvatskog zauzimanja protjerano većinski srpsko stanovništvo.

Na šatoru na glavnom gradskom trgu u Kninu, ove subote su obilježavanju Oluje prisustvovali predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, predsjednik vlade Andrej Plenković, predsjednik Sabora Gordan Jandroković...

Možda će vas zanimati

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Tomi1202

Pričamo o ratu kakav god on bio (domovinski,građanski,svjetski,...),a u ratu jedna strana pobjedi i slavi,druga izgubi i tuguje i tu je sve jasno!!!Problem je što su se događali razni zločini nad zarobljenom vojskom i civilima!!!Prvo su ih radili Srbi dok su stvarali SAO Krajinu i protjerali su sve Hrvate sa tog područja,onda su Hrvati planski napravili vojnu akciju i protjerali sve Srbe i u tim akcijama osim protjerivanja napravili i zločine!!!Što se tiće plana da se protjeraju svi Srbi i to je točno,ali je problem što taj plan Hrvati nisu mogli provesti bez Srbije koja je ovako ili onako pomogla Hrvatskoj da to provede!!!Ovo su činjenice,ve ostalo je subjektivno gledanje jedne strane!!!

Dst

Jeftino kupljenje poena,nacionalizam je zabava za masu. Kao da ćete što promijeniti. Okrenite se napretku što vi ja zla oću.

Nn

Ziv bio legendo.Malo je takvih ljudina kao ti

max

Ne postoji rat koji traje tri dana. Ljudi su planski proterani i to je to. Ovo što hrvati zovu rat i prave neke šuplje priče je njihova mitomanija koja je smešna. Što više potenciraju to je smešnije.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC