• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbalerke Španije prvi put u finalu Svjetskog prvenstva: Desetominutna drama i velika pobjeda protiv Švedske

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Španija je u polufinalu bila bolja od Švedske 2:1, a sve tri gola viđena su u posljednjih deset minuta susreta u Oklandu.

 Španija Izvor: EPA/BRETT PHIBBS/AAP

Reprezentacija Španije plasirala se u finale Svjetskog prvenstva za dame, nakon što je u polufinalnom meču u Oklandu savladala Švedsku 2:1. Prvi put fudbalerke Španije stigle su do meča za trofej, a samim tim i prve medalje na svjetskim prvenstvima.

Duel na Novom Zelandu obilovao je uzbuđenjima, a publika je u finišu vidjela pravu dramu, s obzirom da su sve tri pogotka viđena u posljednjih deset minuta.

Povela je Španija u 81. minutu golom Salme Paraljuelo. Fudbalerka Barselone pogodila je mrežu skandinaske selekcije nakon samo 15-ak minuta provedenih u igri. Iako su Šveđanke reklamirale ofsajd, s obzirom da je jedna igračica Španije zasmetala Zećiri Mušković, golmanki Švedske, ali je gol ipak priznat.

Sedam minuta kasnije Rebeka Blomkvist pogodila je za izjednačenje i izgledalo je da ćemo gledati produžetke. Ipak, Olga Garsija Karmona u 89. minutu fenomenalnim udarcem pod prečku donijela je pobjedu Španiji i plasman u finale.

U drugom polufinalu u srijedu snage će u Sidneju odmjeriti domaćin Australija i Engleska.

Meč za srebro na Svjetskom prvenstvu zakazan je za subotu u Brizbejnu, a dan kasnije u podne po našem vremenu, u Sidneju će pasti odluka ko će biti novi šampion svijeta.

Podsjetimo, titulu osvojenu 2019. branile su fudbalerke Sjedinjenih Američkih Država, koje su sa četiri zlata i najtrofejnije u istoriji ženskog fudbala. Ipak, Amerikanke su turnir završile već u osmini finala, kada su na penale ispale od Švedske.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC