• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POSTAO PRVAK SVIJETA U FUDBALU, PA OTJERAN POSLIJE SKANDALA: Umjesto pola miliona evra, dobio je otkaz

Selektor ženske reprezentacije Španije razriješen dužnosti.

 Selektor ženske reprezentacije Španije dobio otkaz Izvor: Profimedia/Keith McInnes/SPP

Selektor fudbalerki Španije, Horhe Vilda (42) dobio je otkaz nakon što je predvodio ekipu do titule prvaka svijeta u Australiji. U danima i nedjeljama velikog haosa u španskoj federaciji, započetog tako što je predsjednik Luis Rubijales napastvovao jednu fudbalerku na bini i nasilno je poljubio, odlučeno je da najbolji tim na svetu ipak predvodi neko drugi.

Horhe Vilda bio je selektor čak osam godina i bio je pod velikim pritiskom prethodnih dana nakon što je pružio podršku Rubijalesu, dok je predsjednik saveza vodio "rat" protiv svih koji osuđuju njegov nasilnički potez prema fudbalerki Dženifer Hermoso. Ipak, prvi čovjek španskog fudbala i dalje je u fotelji i nije priznao krivicu za napastvovanje na podijumu austrijskog stadiona.

Mnogi su primijetili da je Vilda aplaudirao predsjedniku saveza nakon što je poslije skandala poručivao da se neće povući i da će, naprotiv, zapravo potpisati novi ugovor sa selektorom, vrijedan 500.000 evra godišnje. Od toga ipak neće biti ništa, bez obzira na to što je Vilda dan poslije te konferencije i aplaudiranja nasilniku objavio saopštenje i nazvao poteze predsjednika saveza "neadekvatnim" i "neprihvatljivim". Istog dana je skoro čitav stručni štab podnio ostavke.

Vilda je već bio na udaru javnosti, jer je 2022. 15 igračica reklo da više neće igrati za nacionalni tim ako on ostane na klupi. On je vršio dvije funkcije, selektora i sportskog direktora.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC