• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STRAŠNA VIJEST IZ ENGLESKE - PREMINUO FUDBALER SAUTEMPTONA (24)!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Prije nekoliko nedjelja zaprosio je svoju djevojku Dejzi, a onda je opaka bolest odnijela život Bena Kala.

 Preminuo engleski fudbaler Ben Kal Izvor: Youtube/John/printscreen

Strašna vijest stiže iz Engleske - preminuo je Ben Kal (24), nekadašnji fudbaler Sautemptona, mladi reprezentativac i lijevi bek od kojeg se mnogo očekivalo prije nego što je zbog teške bolesti morao da prekine igračku karijeru. Nekadašnji defanzivac je 2017. godine prestao sa aktivnim igranjem fudbala zbog rijetkog oblika kancera, protiv kojeg se godinama borio i koji mu je na kraju uzeo život.

Smrt nekadašnjeg lijevog beka Sautemptona dolazi samo nekoliko nedjelja nakon što je zaprosio svoju vjerenicu Dejzi Morison, koja je uz njega bila tokom najtežih dana borbe sa opakom bolešću. "Najteže zbogom. Juče sam izgubila cijeli život, vjerenika, srodnu dušu, svoju osobu, cijeli svijet. Uvijek sam se nadala i molila se da ovaj dan nikada, nikada neće doći. Srce mi je stvarno slomljeno, fizički me boli i nikada nisam osjetila ovakav bol", napisala je u objavi Dejzi. Ubrzo su se o nekadašnjem fudbaleru oglasili poznati igrači, navijači njegovog kluba, ali i sam Sautempton koji će zbog Bena održati minut aplauza.

"Svi koji su povezani sa Sautemptonom ophrvani su bolom kada čuju vijest o tragičnoj smrti Bena Kala (24). Ben je bio bivši igrač Akademije i klubu se priključio 2012. godine. Napredovao je kroz kategorije, predstavljajući reprezentaciju Engleske U16 i afirmirao se u U21 ekipi Sautemptona. Izuzetno talentovan igrač, Benova vještina na terenu je upotpunjena njegovim fantastičnim stavom i odlučnošću van njega. Benova fudbalska karijera koja je obećavala prekinuta je 2017. nakon što mu je dijagnostikovan rijetki oblik raka kostiju, nakon čega se posvetio dobrotvornim akcijama prikupljanja sredstava za 'Teenage Cancer Trust'. Njegovi napori doveli su do toga da je primljen u Kuću slavnih  Akademije Sautemptona i osvojio nagradu Akademije Premijer lige. Misli svih u klubu su sa Benovom porodicom, prijateljima i njegovom partnerkom Dejzi u ovom izuzetno teškom trenutku. U znak sjećanja na Bena prije naše domaće utakmice protiv Ipsvič Tauna u utorak 19. septembra održaćemo minut aplauza", navodi se u objavi koju je na društvenim mrežama podijelio Sautempton.

Ben je čitavu karijeru proveo u Sautemptonu, a zna se da je taj klub tokom prethodne dvije decenije razvio jednu od najboljih akademija u Engleskoj. Trebalo da bude prekomandovan u prvi tim što se nije desilo zbog teške bolesti, a za isti klub nastupao je i njegov dvije godine mlađi brat Aleks, koji je iako nekada perspektivni golman kasnije odlučio da prekine igračku karijeru.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC