• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliki skandal u Hrvatskoj: Zbog ubistva grčkog navijača uhapšen kapiten!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Mladi napadač, koji je kapiten hrvatskog četvrtoligaša, nalazi se među uhapšenim huliganima!

 Fudbaler u Hrvatskoj uhapšen zbog ubistva navijača u Grčkoj Izvor: Profimedia/CROPIX/Ronald Gorsic

Po potjernici grčke policije, Hrvatska je prethodnih dana uhapsila još devetoricu huligana koji navijaju za Dinamo iz Zagreba, a sve u cilju rješavanja ubistva Mihalisa Kacurisa, navijača AEK-a koji je tragično nastradao tokom navijačkih nereda noć pred meč koji su dva tima trebalo da odigraju u Atini.

Dinamovi "Bad Blue Boys" su u društvu "Gate 13" koji bodre Panatinaikos napravili haos na ulicama oko stadiona, a Kacuris je iskrvario nakon uboda nožem i niza udaraca u glavu i telo dok je bespomoćno ležao na zemlji. Da skandal bude veći, u novoj grupi uhapšenih huligana nalazi se i kapiten jednog fudbalskog kluba iz Hrvatske!

Riječ je o Leonardu Jagatiću (23), prvotimcu Libertasa iz Novske, ekipe koja je nedavno u Kupu Hrvatske ubjedljivo poražena od Rijeke (9:0). Tokom tog meča sa tribina se često čulo ime i prezime fudbalera koje su skandirali navijači, ali mnogima nije bilo jasno šta se dešava - tek kasnije saznalo se da je ofanzivac Jagatić uhapšen kao jedan od huligana čije izručenje traži Grčka!

Za sada još nije poznato šta sve Grci stavljaju na teren optuženim hrvatskim navijačima koji su veče pred meč divljali na ulicama Atine. Postoji mogućnost da devetorica uhapšenih navijača neće biti ni pomenuti u optužnici za ubistvo Mihalisa Kacurisa, ali bi u tom slučaju bilo jasno da postoje još neki prekršaji zbog kojih će grčko pravosuđe voditi postupke protiv Hrvata.

Podsjećamo, zbog ubistva Kacurisa koji nije pripadao navijačkoj grupi i nije imao huligansku prošlost iza sebe odložen je prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Prvo je odigran "revanš" u Zagrebu, zatim i susret u Atini, a grčki tim je golom hrvatskog štopera i bivšeg igrača Dinama Domagoja Vide u poslednjim sekundama obezbedio prolaz u narednu rundu. Zagrebački tim je tada upao u veliku krizu - smijenjen je trener Igor Bišćan, a Sparta iz Praga eliminisala ih je i na posljednjoj prepreci u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC