• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savo Milošević uzima fudbalera Partizana! Bio je kapiten Srbije, a sada će igrati za BiH?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Talentovani defanzivac mogao bi da zaigra za Bosnu i Hercegovinu nakon što Savo Milošević postane selektor.

 Savo Milosevic vodi Svetozara Markovica u BiH Izvor: MN PRESS

Nekadašnji fudbaler i trener Partizana, dugogodišnji reprezentativac i ubojiti strijelac u dresu brojnih evropskih klubova Savo Milošević uskoro će biti promovisan kao novi selektor Bosne i Hercegovine. Bivši fudbaler rođen u Bijeljini po prvi put će se naći u selektorskoj ulozi, ali na sebi dobro poznatom terenu - pošto je već učestvovao u sastavljanju spiska igrača za oktobarske mečeve kvalifikacija. Na njemu neće biti iznenađenja, ali već za naredni period Savo planira radikalne promjene, pa i da Srbiji "ukrade" kapitena!

Kako prenosi portal "Sportske.ba", na meti reprezentacije Bosne i Hercegovine nalazi se štoper Partizana Svetozar Marković (23), inače kapiten crno-bijelih u novoj sezoni. Marković je, isto kao Milošević, rođen u Bijeljini, pa bi u narednom periodu mogao da zaigra za BiH - ukoliko procijeni da je konkurencija u nacionalnom timu Srbije prejaka da bi se izborio za značajniju ulogu.

Tokom dana u mlađim kategorijama to nije bio slučaj i Svetozar Marković je redovno igrao za Srbiju. Upisao je čak 18 nastupa za reprezentaciju do 21 godine, kao i još 25 mečevima u mlađim kategorijama, a tokom čitave 2021. godine bio je kapiten mlade reprezentacije Srbije. Svojevremeno je bio i jedan od najtalentovanijih srpskih fudbalera, zbog čega ga je Partizan u transferu teškom 1.500.000 evra prodao Olimpijakosu, prije nego što se dva puta vratio u Humsku gdje tradicionalno pruža najbolje partije.

Poziv koji bi mogao da uslijedi već za novembarske mečeve mogao bi da nam otkrije i da li Svetozar Marković ima namjeru da igra za Bosnu i Hercegovinu, čiji je dugogodišnji reprezentativac njegov saigrač iz Partizanove odbrane Siniša Saničanin. Iskusni defanzivqac iz Prijedora reprezentativac je od 2020. godine i već ima 23 meča za seniorski tim Bosne i Hercegovine. Svakako bi Markoviću prijalo da u nacionalnom timu igra sa klupskim kolegom, pa bi i to mogao da bude jedan od Miloševićevih aduta prilikom pregovora.

Srpski stručnjak koji u dogovoru sa čelnicima Fudbalskog saveza bosne i Hercegovine pravi korjenite promjene u nacionalnom timu ima na umu još nekoliko zanimljivih igrača. fudbaleri iz BiH, ali hrvatskog porijekla poput Matea Maglice, Nika Galešića i Darija Špikića takođe su u igri da "pojačaju" BiH, a navodno će se pregovarati Arminom Gigovićem koji je mladi reprezentativac Švedske.

Možda će vas zanimati

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

ГП

Води и не враћај!

00

O kakvoj konkurenciji u odbrani Srbije se priča, šuplji ko sir

Jaaa

Talentovani Savo selektor do Nove godine

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC