• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi mijenja sistem za Mađarsku!? Ovo je sastav Srbije za najvažniji meč!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Pogledajte koji je najvjerovatniji sastav Srbije za meč protiv Mađarske u subotu (20.45) u Budimpešti, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024.

 Sastav Srbije za utakmicu protiv Mađarske Izvor: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije u subotu (20.45) igra protiv Mađarske u Budimpešti "veoma važnu, ne i ključnu" utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, kako je to ocijenio selektor Dragan Stojković. Srbija dobro zna računicu, tačno četiri boda iz predstojeća dva meča vode je na turnir na kome nije igrala od 2000. godine, ali da bi utisak bio potpun - potrebno je ipak pružiti i nešto više od toga i "osvetiti" se Mađarima za poraz u Beogradu.

Selektor je upozoravao da je Srbiju na tom susretu omela "grobna tišina", vjeruje da se njegovi fudbaleri daleko bolje snalaze pod pritiskom - kao što je to bilo protiv Norveške i Portugala - kao i da se neće ponoviti taktička greška iz prvog susreta sa Mađarima kada su oni kontrolisali vezni red. Zbog toga se očekuju brojne promjene...

Piksi ih je najavio još u prvom obraćanju u oktobarskom ciklusu kada je istakao da će fudbaleri do meča na "Puškaš areni" imati čak sedam treninga, što je luksuz koji nije imao ranije, pa će to iskoristiti da se radi na nekim novim stvarima. Između ostalog, šuškalo se da je Piksi odlučio da odustane od taktike sa trojicom štopera u posljednjoj liniji, ali je za sada vješto krio od svih da li je uopšte primjena ove "novotarije" bila uspješna na treninzima.

"Sve je moguće, neke ideje koje smo pokušali da implementiramo na treninzima pokušaćemo da prikažemo na utakmici. Nije problem preći iz jednog sistema u drugi i vratiti se na onaj, praviti promjene i tokom meča. Igrači su svjesni toga, razumiju taktičke zamisli i zadatke u defanzivi i ofanzivi. Vidjećemo kakav će tok utakmica imati i šta će se dešavati na terenu. Možete da predviđate nešto, da zamislite nešto, ali to ne mora da znači da će se to i desiti", kazao je selektor Srbije i istakao da je za njega ipak najvažnije da su igrači u svakom smislu spremni za predstojeći meč.

Ali, da li to znači da će Srbija odustati od 3-4-2-1? Čini se da hoće, odnosno sve je izvjesnije da će Srbija zaigrati sa četvoricom u posljednjoj liniji. Preciznije, neće biti iznenađenje ako se Piksi odluči za 4-2-3-1.

To bi podrazumijevalo da je na golu Vanja Milinković-Savić, koji doduše mora da popravi formu na golu reprezentacije jer je imao i nekoliko slabijih partija, ali neće mu biti lako jer će ispred sebe imati potpuno drugačiju odbranu. Znamo da je iz tima definitivno ispao Miloš Veljković, prethodno i Mihailo Ristić, tako da među ostalim igračima treba tražiti zadnju liniju.

Pretpostavka je da će na lijevom boku biti Filip Mladenović koji se fantastično pokazao protiv Litvanije i "osjećao je" gdje se nalazi Mitrović. U centru odbrane je najveća dilema i čini se da će selektor "upariti" Strahinju Pavlovića i Nemanju Gudelja, dok bi na mjestu desnog beka trebalo da zaigra Nikola Milenković. U posjedu lopte, u tom slučaju bi Srbija prelazila na "stari sistem" sa trojicom u zadnjoj liniji.

U veznom redu je selektor najavio "ratnike", što najvjerovatnije uključuje Nemanju Maksimovića i Sašu Lukića, dok bi ispred njih trebalo da igra Sergej Milinković-Savić. S obzirom na formu, lijevo bi trebalo da vidimo Dušana Tadića, dok bi desna strana mogla da bude rezervisana za Andriju Živkovića koji blista u prvenstvu Grčke.

Izvor: Antonio Ahel/ATAImages

Uz golmansku poziciju, jedina dilema ne postoji oko mjesta napadača jer je Aleksandar Mitrović naša jedina prava udarna igla zbog povrede Dušana Vlahovića, dok je teško očekivati da bi Petar Ratkov mogao da debituje u ovakvoj utakmici. Bar od starta.

Dakle, ovo je najvjerovatniji sastav Srbije za Mađarsku: V. Milinković-Savić - Milenković, Gudelj, Pavlović, Mladenović - Lukić, Maksimović, Živković, S. Milinković-Savić, Tadić - Mitrović.

Pogledajte ko je sve na spisku Srbije za mečeve protiv Mađarske i Crne Gore.

  • Golmani: Vanja Milinković-Savić, Predrag Rajković, Đorđe Petrović, Boris Radunović.
  • Odbrana: Nikola Milenković, Strahinja Eraković, Nemanja Gudelj, Strahinja Pavlović, Srđan Babić, Miloš Veljković (povrijeđen za Mađarsku)
  • Vezni red: Aleksa Terzić, Nemanja Radonjić, Andrija Živković, Nemanja Maksimović, Ivan Ilić, Filip Kostić, Filip Mladenović, Saša Lukić, Dušan Tadić, Lazar Samardžić, Sergej Milinković-Savić, Filip Đuričić, Mijat Gaćinović.
  • Napad: Aleksandar Mitrović i Petar Ratkov.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC