• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve o meču istine: Srbija - Crna Gora! Koga će izabrati Piksi, kalkulacije

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sve što je potrebno da znate o meču Srbije i Crne Gore koji se igra večeras u Beogradu, a u kome se nadamo da će srpska reprezentacija upisati pobjedu.

 Sve o meču Srbija Crna Gora u kvalifikacijama za EURO 2024 Izvor: Profimedia/IMAGO

Srbija još od 2000. godine čeka na plasman na Evropsko prvenstvo i svi se nadaju da su konačno "ovo te kvalifikacije" u kojima mogu do glavnog turnira. Svi su to već upisali kada je prošle godine održan žrijeb na kome su dobili ne tako jake konkurente u vidu Mađarske, Bugarske, Crne Gore i Litvanije, međutim sopstvenim greškama u posljednjih mjesec dana zakomplikovali su "čistu situaciju" i sada su već pod pritiskom. Pozitivna vijest je da su ga već osjećali u duelima sa Norveškom i Portugalom - kada su "orlovi" pokazali i najviše u Piksijevoj eri.

Sada je to potrebno ponoviti i protiv Crne Gore i vratiti se na pravi put, pošto nakon dva vezana poraza od Mađarske jenjava i optimizam kod srpskih navijača, ali će svakako u solidnom broju doći da podrže "orlove". Pretpostavlja se da će oko 25 hiljada navijača bodriti Srbiju, za razliku od meča sa Mađarskom u septembru koju je Piksi opisao "zagrobnom tišinom".

KAD SE IGRA I GDJE?

Meč između Srbije i Crne Gore, u sedmom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, na programu je večeras (utorak, 17. oktobar) od 20.45. Meč se igra na stadionu "Rajko Mitić".

ZAŠTO JE MEČ BITAN?

Srbija mora da pobijedi večeras jer svaki drugi rezultat dovodi u opasnost plasman na Evropsko prvenstvo. U ovom trenutku Srbija je druga na tabeli sa 10 bodova, a Crna Gora je na osam - s tim da oni imaju i utakmicu manje. U teoriji, Crna Gora može da osvoji još devet bodova, dok Srbija može maksimalno šest.

Ako i pobijedi večeras, Srbija se neće još direktno plasirati na EP, nego će morati da sačeka novembar i meč sa Bugarskom, odnosno mečeve Crne Gore sa Litvanijom kod kuće i Mađarskom u gostima. Podsjetimo, Mađarska se već plasirala na EP.

ŠTA PIKSI KAŽE PRED MEČ?

Izvor: MN PRESS

Iako reprezentacija Srbije nije odigrala "Bog zna šta" u Budimpešti, selektor Srbije nije izgubio osmijeh sa lica. Vjeruje da je igra srspkog tima dovoljno dobra i da je potrebno još samo da budu malo precizniji pred golom protivnika, tako da je i Crnogorcima poručio da "mogu da se spremaju koliko hoće".

"Strah kao strah mora da postoji, morate da pokažete poštovanje prema takmičenju u kome učestvujete. Ne treba da postoji pretjerani strah, ali vrsta obazrivosti. Što se tiče potrošnje protiv Mađara, mi smo uživali u toj igri koju smo pokazali i to je sastavni dio tima da mora da bude angažovan na svim nivoima igre. Mi smo igrali kako smo željeli i kako smo se dogovorili, ali ne možete da šetate i igrate utakmicu. Mislim, možete, ali onda ste podređeni", naveo je Piksi.

KO NE IGRA ZA SRBIJU?

Izvor: MN PRESS

Kao što je poznato, nekoliko fudbalera odmah je otpalo sa spiska Dragana Stojkovića. To su Dušan Vlahović, Mihailo Ristić, Stefan Mitrović, Mihajlo Ilić i potom Miloš Veljković. On zbog povrede nije nastupao na meču u Mađarskoj, a iako je trenirao pred susret sa Crnom Gorom, malo je vjerovatno da će biti u sastavu Srbije. Problem je što je selektor nagovijestio da postoje još neki problemi u srpskom timu, ali nije želio da ih iznosi javno.

A, KO IGRA ZA SRBIJU PROTIV CRNE GORE?

Izvor: MN PRESS

Priznao je Stojković da je namjerno odmarao neke igrače za važniji meč protiv Crne Gore i da će opet biti promjena u startnoj postavi, ali svi znamo da nas uvijek iznenadi. Ovo je najvjerovatniji sastav SRbije, dok ne bi bilo iznenađenje da čak vidimo i zaboravljenog Filipa Mladenovića ili Filipa Đuričića.

V. Milinković-Savić - Milenković, Gudelj, Pavlović - Živković, S. Milinković-Savić, Lukić, Kostić - Gaćinović, Tadić - Mitrović.

KO IGRA ZA CRNU GORU?

Što se tiče izbora trenera Miodraga Radulovića, očekuje se da Crna Gora zaigra sa sljedećih 11 igrača: Mijatović - Tući, Savić, Tomašević - Marušić, Janković, Raičković, Vukčević - Camaj, Jovetić i Krstović.

KO SUDI?

Glavni sudija meča biće poljski arbitar Simon Marčinjak, jedan od najuglednijih evropskih "djelilaca pravde". Pamtimo da je u junu sudio i finale Lige šampiona između Mančester sitija i Intera u Istanbulu. Njemu će pomagati Pavel Sokolnicki i Tomaš Listkijević, dok je četvrti arbitar Pavel Račkovski. VAR arbitar je Tomaš Kvijatkovski.

GDJE JE PRENOS?

Izvor: MN PRESS

Kao i uvijek, na portalu MONDO ćete moći da pratite tekstualni prenos i sa lica mjesta će izvještavati naš novinar Dušan Ninković, dok je TV prenos obezbijeđen na dva kanala. Meč Srbija - Crna Gora možete gledati na TV Arena Sport, ali i na Radio televiziji Srbije (RTS).  

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC