• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duljaj o prvom mjestu: Za mene je tek počelo, a neki dižu euforiju...

Autor Dragan Šutvić

Igor Duljaj održao je konferenciju za medije i pričao je o Spartaku, Superligi, prvom mjestu, derbiju sa Zvezdom.

 spartak partizan igor duljaj najava  Izvor: printscreen/FK Partizan

Superliga se vraća poslije reprezentativne pauze, Partizan brani prvo mjesto. Termin meča sa Spartakom pomjeren je i umesto u subotu igraće se u petak od 20 časova u Subotici. Razlog toga je odloženi meč sa Radničkim koji se igra u Kragujevcu već u srijedu.

Trener crno-bijelih Igor Duljaj održao je konferenciju za medije na kojoj je pričao o raznim temama. Počelo je sa poređenjima pošto domaći tim trenira Aleksandar Keržakov.

"Ukrajinsko-ruska, ja sam ukrajinska škola. Mlad stručnjak koji je napravio odličan rezultat protiv TSC-a, to nam je opomena da nema nikakvog opuštanja. Ne znamo u kakvom je stanju teren, ono što je izuzetno važno jeste da shvatimo utakmicu izuzetno ozbiljno. Prva je poslije pauze, što je čini najvažnijom i najtežom. U Spartaku ima dosta iskusnih igrača koji mogu da riješe sve jednim potezom. Znam iz iskustva da je ova utakmica najbitnija, kao derbi. Moramo da se pripremimo za ono što nas čeka u Subotici", počeo je Duljaj.

Spartak ima pet pobjeda do sada, među klubovima koje je savladao su TSC, Vojvodina, Voždovac...

"Kada god smo igrali u Subotici bilo je nezgodno. Imaju dodatni motiv protiv Partizana, što je i normalno. Uvijek su bili teški rezultati, da li su iznenađenje ili ne... Pobijedili su TSC koji je imao tešku evropsku utakmicu prije toga, ali to ne umanjuje njihov trijumf. Imamo dodatni motiv, jer će biti dosta navijača i tamo ćemo se osjećati kao domaćini, očekujem pun stadion i da će iz svih krajeva Srbije doći da podrže tim."

Izvor: MN PRESS

Naglasio je da neće biti "miješanja karata" u sastavu timova. "Nema kombinovanja. Ovo je najvažnija, prva i najvažnija. To je za nas derbi, finale. Samo to nas interesuje. Svi su zdravi, nema povrijeđenih. Imam sastav u glavi, ali uvijek nešto može da se dogodi. Kao prošli meč kada je nekoliko igrača imalo temperaturu, Belić je imao problem, bolio ga je zub. Znam tim sada."

Jedno od pitanja bilo je u vezi vječitog derbija koji je ponovo pomjeren i igraće se 20. decembra umjesto 6. decembra.

"Najveći problem je to što je sportski direktor Šahtjora planirao da dođe 6. decembra na derbi. Čuo sam se i sa predsjednikom Šahtjora da bi volio da gleda i da vidi neke mlade igrače. Od mene ništa nećete čuti ni javno ni tajno bilo šta o pomjeranju termina."

Zatim je pričao o Natanu de Medini koji je igrao na prijateljskoj utakmici protiv OFK Beograda.

"Znate kako, to je specifična pozicija gdje su ovakve utakmice potrebne, igra pozadi. Nekoliko puta sam o tome pričao, to da je to vezni igrač, krilo, napadač, pa da ga ubacite 15 minuta, ovo je pozicija štopera, ne možete tako. Ne može postepeno da ulazi kao Zahid, Severina, Kalulu. U kombinaciji, da li jeste ili nije, sigurno neće biti u sastavu."

Izvor: MS/© MN press, all rights reserved

Ne želi da dozvoli bilo kakvo opuštanje njegovih igrača.

"Pripremamo se kao i za posljednji meč protiv Lučana. Biće motivisani, vjerujem da će teren biti dobar i da će dozvoliti i jednom i drugom timu da igra fudbal, publika zaslužuje da vidi fudbalsku predstavu. Uz pomoć navijača, koji su nam štit i vjetar u leđa, neophodni su nam. Ne samo na ovoj, nego i na svakoj sljedećoj. Ponavljam, za mene je Spartak u Subotici, petak od 20 časova prva i najvažnija utakmica."

Partizan je prvi na tabeli, ima 25 bodova, četiri više od Crvene zvezde.

"Bez obzira što je prošlo devet kola, za mene je tek počelo prvenstvo. Neki dižu euforiju, s pravom ili bez prava. Ne spominje se ništa unaprijed, jedna utakmica može da te podigne i spusti dole. Niko nije nepobjediv ili neranjiv. Imamo dobru podlogu da razmišljamo i da nam je cilj da osvojimo tri boda. Pokazali su da dolazimo do naše igre. Imate rivala koji je težak, koji ima svoj plan i cilj. Vidjeli ste da nekad i bolji tim ne dobije meč, ima tu dosta faktora. Mi želimo da gledamo sebe", zaključio je Duljaj.



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC