• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi tinejdžer iz Barselone odlučio derbi u Španiji: Debi iz snova za 17-godišnjeg fudbalera!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbaler rođen 2006. godine dao jako bitan gol, za pobjedu Katalonaca.

 Napadac Barselone Mark Guju dao gol za pobedu protiv Bilbaa Izvor: Josep LAGO / AFP / Profimedia

Barselona je pobijedila Atletik Bilbao 1:0, a strelac gola odluke bio je Mark Guju, 17-godišnji debitant koji je na Olimpijskom stadionu u Barseloni odigrao svoj prvi seniorski meč! Ušao je u 79. minutu, kada je trener Ćavi pokazao koliko mu vjeruje, a on mu je uzvratio golom koji nikad neće zaboraviti, kao ni mnogi koji su ga vidjeli na stadionu.

Fudbaler koji je ovog mjeseca proglašen za jednog od 60 najtalentovanijih na svijetu počeo je da igra fudbal u mjestu Granoljers, u kojem se rodio i od prvog dana igrao je za klub navijača Barselone. U Barsu je stigao u sezoni 2013/14, prošao je kroz sve rangove čuvene škole "La Masija" i prvi put je postao član seniorskog tima prošlog juna, kada je Ćavi tim potezom nagovijestio da će mu u sezoni 2023/24 davati šansu. I dao mu je, a napadač rođen 2006. i visok 187 centimetara odmah mu je uzvratio.

Trener u omladinskom pogonu Barselone Ivak Karasko opisao Gujua kao "klasičnu devetku", koji igra od svoje "fizičke snage". I nju i skočnost dokazao je u završnoj fazi utakmice, kad aje glavom mogao da postigne još jedan gol, ali je i sa jednim ostao apsolutni heroj utakmice. Barsa je tom pobjedom osvojila 24. bod i sada ima poen manje od vodećeg tandema Real Madrid - Đirona, koji imaju po 25.

Za mladog Španca bi sljedeća nedjelja mogla da donese nova uzbuđenja, jer će Barsa u srijedu dočekati Šahtjor, a potom će u subotu od 16.15 igrati prvi "El Klasiko" ove sezone.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC