• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ni Zvezda, ni Partizan... Evo za koga je navijao Žarko Laušević!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Žarko Laušević je pored filma i predstave volio povremeno i da pogleda fudbalske utakmice, a zna se i za koga je navijao.

 Žarko Laušević navijao za FK Lovćen Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Velikan jugoslovenskog glumišta Žarko Laušević preminuo je u bolnici u 63. godini, saopštila je danas njegova porodica. Bio je potpuno posvećen filmu i pozorištu da ga sport nije pretjerano interesovao, ali je cijeli život ostao vjeran jednom jedinom klubu za koji je navijao od djetinjstva.

Nisu u pitanju ni Crvena zvezda, ni Partizan, a ni Budućnost iz Podgorice (odnosno Titograda), nego je to klub iz njegovog rodnog mjesta - Lovćen sa Cetinja. Nije propuštao mečeve ovog kluba, a u jednom intervjuu - rijetkom u kome je govorio o sportu - otkrio je da je Lovćen gledao na televizoru u teretani koja se nalazila u potkrovlju njegovog stana. Bodrio ih je kad god bi "uhvatio" na televiziji i nikada nije zavolio neki drugi klub.

"Za koga navijam? Fudbalski klub Lovćen, bio i ostao moj klub. Možda i zato što sam sve mečeve mogao da gledam sa prozora te iste teretane", rekao je Laušević u jednom intervjuu od prije nekoliko godina, sigurno tako ohrabrivši fudbalere kluba koji se inače takmiči već dugo u drugom rangu crnogorskog fudbala.

Što se tiče sporta, ističe da ga je jedan sportski moto vodio kroz život, a to je da "igra do kraja", što je i moralo da ga vodi kada se zna kroz šta je sve prošao, posebno devedesetih godina. Iako je bio najpopularniji jugoslovenski glumac u jednom trenutku, sukob u podgoričkom kafiću kada je ubio dvojicu muškaraca značio je kolaps karijere, pa se preselio u Sjedinjene Američke Države gdje je bio moler... A tamo se često družio sa Peđom Stojakovićem i Vladom Divcem.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC