• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanković najavio gostovanje u Holandiji: "Na papiru nas ima, ali kada dođe utakmica mali je izbor"

Trener Zrinjskog, Mario Ivanković najavio je utakmicu Konferencijske lige, u kojoj će "plemići" snage odmjeriti sa AZ Alkmarom.

 Zrinjski AZ Alkmar Ivankovic najava Izvor: HŠK Zrinjski

Fudbalere Zrinjskog nakon ubjedljive pobjede nad ekipom GOŠK-a, očekuju obaveze u Konferencijskoj ligi. Prvi klub u istoriji BiH koji je obezbijedio grupnu fazu nekog evropskog takmičenja ovog četvrtka gostovaće kod AZ Alkmara.

Težak teren u Gabeli ostavio je posljedice po ekipu “plemići” pa trener Mario Ivanković muku muči sa povrijeđenim igračima.

“Još ne znamo šta će biti sa Čanađijom, ima bol u koljenu. Memija nam je dobio virozu, vjerovatno otpada za Holandiju, Sabljić je povrijedio zglob na treningu. Ali, ima nas, krpićemo nešto. Idemo gore bez bijele zastavice, probati odigrati što bolju utakmicu. Svi kao jedan, borbeno, sa puno koncentracije i probati ih ugroziti i pokazati da i mi znamo da igramo”, rekao je Ivanković.

Mostarci najviše problema imaju na poziciji štopera pa će tako u Holandiju sa samo dva igrača koji mogu popuniti ovu poziciju.

“Ne bih ulazio u druge probleme, imamo ih stvarno dosta. Ima nas na broju, čak i previše, a kada dođe utakmica u konkurenciji je mali izbor, pogotovo na nekim mjestima. Nemamo adekvatne zamjene na štoperskim pozicijama. Nemanja, Ćorluka, ovi stariji igrači, igraju svaku utakmicu 90 minuta, jednostavno mora tako biti ako mislimo nešto da napravimo. Svaka im čast na tome, to su profesionalci. Nadam se da će izgurati ovih 15-20 dana još, imamo nekih teških utakmica. Momci koji dobiju priliku već u četvrtak, na njima je da je iskoriste i bore se, na kraju krajeva za svoj status i da pokažu da se na njih može računati”, dodao je on.

U prvoj utakmici igranoj između ova dva tima, svjedočili smo filmskom preokretu tima kojeg je tada sa klupe vodio Krunoslav Rendulić. AZ je nakon prvih 45 minuta imao tri gola prednosti, da bi u nastavku “plemići” uspjeli stići do trijumfa.

Recept za uspjeh u Holandiji, Ivanković vidi upravo u toj igri iz drugog poluvremena prve utakmice.

“Ta prva utakmica, svi znamo šta se desilo. Ušli smo bojažljivo, Alkmar opasan, rastrčan, igraju u dubinu, imaju opasna krila, špica Grka koji pogađa iz svih situacija. Ako ih pustimo da rade šta hoće, biće problema. Isto tako, kada smo u drugo poluvrijeme ušli goropadno i pokazali da znamo igrati sa više želje, volje i htijenja, ali najviše vjere u sebe da možemo napraviti nešto, onda se vidjelo da se i kod njih uvuče panika. To nam treba biti putokaz prekosutra i za ovu utakmicu, da izađemo sa vjerom u sebe, pa šta nam to donese”, zaključio je Ivanković.

Utakmica AZ Alkmar – Zrinjski igra se u četvrtak od 18.45 časova.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC