• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi šou Žozea Murinja - pričao samo na portugalskom, a godinama radi u Italiji: Moj italijanski nije savršen...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Iako je godinama radio u Interu, a sada treću sezonu sa klupe predvodi Romu, te je poznato da izuzetno dobro govori italijanski, Žore Murinjo večeras je odlučio da se sveti. Kome? Pročitajte...

 Žoze Murinjo Izvor: EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Žoze Murinjo još jednom je kritikovao medije, ali i Sasuolo i njihovog napadača Domenika Berardija zbog nedostatka "fer-pleja", dok je trener Rome govorio samo na portugalskom jeziku preko prevodioca.

Kontroverza uoči ovog večerašnjeg meča, u kojem je njegov tim nakon preokreta slavio u gostima 2:1, viđena je u samoj najavi, kada je Portuglaac na konferenciji za novinare tvrdio da je "zabrinut" zbog sudije Matea Marčenara i VAR-a, predviđajući rani žuti karton za njegovog igrača Đanluku Manćinija već u prvih deset minuta utakmice.

Međutim, suđenje je bilo veoma korektno. Štaviše, VAR je vratio "naredio" Marčenara da Danijelu Boloki pokaže direktan crveni karton, u trenutku kada je domaćin vodio 1:0, a zatim je Paulo Dibala realizovao penal prije nego što je Rasmus Kristensen kompletirao preokret Rome za nešto više od pet minuta (za vođstvo Sasuola pogodio Mateus Enrike u prvom poluvremenu).

Bilo je više konfuzije kada je "Posebni" stigao na intervju poslije meča s DAZN-om i insistirao da govori samo na portugalskom, prevedenom od strane prevodioca koji je bio obezbijeđen od kluba.

"Želim da zahvalim klubu i direktoru Tijagu Pintu, koji su mi pružili podršku u posljednjih 24 sata i omogućili mi emocionalnu stabilnost koja mi omogućava da obavljam svoj posao", započeo je Murinjo, zahvalivši se klupskim čelnicima koji su stali na njegovu stranu nakon kontroverzne konferencije uoči večerašnjeg meča i kritika na račun sudije Marčenera.

"Ukazali su mi povjerenje. Ovo je vrlo važna, teška i zaslužena pobjeda, jer čak i kada smo imali gol zaostatka, Roma je i dalje bila bolji tim na terenu. Veoma sam srećan zbog igrača i svih naših navijača. Želim da posvetim ovo mom fantastičnom pomoćniku, Salvatoreu Fotiju, koji danas nije bio ovdje, ali je vrlo naporno radio kako bi nam pomogao da ostvarimo pobjedu."

Murinjo je već godinama u Italiji, prvo u Interu, a ovo mu je treća sezona u Romi, i od samog početka odlično govori italijanski jezik. Govoreći portugalski, djelovalo je kao da se ruga medijima.

"Razlog zbog kojeg govorim portugalski je taj što moj italijanski nije dovoljno savršen da izrazim određene koncepte. Kada sam govorio o emocionalnoj stabilnosti, referisao sam se na kvalitet koji je u životu i fudbalu neophodan za izvođenje na najvišem nivou", nastavio je trener "vučice".

Još je bilo vremena za jedan posljednji udarac na račun Sasuola i Berardija, jer je član osoblja Rome bio isključen sa strane terena u nadoknadi vremena jer nije dozvoljavao brzo nastavljanje igre zadržavajući loptu.

"Što se tiče situacije koja je izazvala nezadovoljstvo osoblja i navijača Sasuola kada nismo brzo vratili loptu, prišao sam svom kolegi i jednostavno rekao da bi nekome ukazali fer-plej, prvo ga je neophodno da ga date i da postoji igrač u ekipi Sasuola koji zaostaje u tom pogledu", ponovo je Murinjo "pecnuo" Berardija, čiji sukob traje već neko vrijeme.

Večerašnji trijumf na "Mapei" stadionu donio je Romi 24. bod u sezoni, koliko ima i četvrtoplasirani Napoli, koji večeras igra derbi sa Interom na stadionu "Dijego Maradona."

SERIJA A - 14. KOLO:

Leće - Bolonja 1:1 (0:0)
/Pikoli 90+10 pen - Likojanis 68/

Fiorentina - Salernitana 3:0 (2:0)
/Beltran 6, Sotil 18, Bonaventura 56/

Udineze - Verona 3:3 (2:1)
/Kabasele 16, Luka 30, 72 - Đurić 37 pen, Ngonge 61, Anri 90+7/

Sasuolo - Roma 1:2 (1:0)
/Enrike 25 - Dibala 76 pen, Kristensen 82/

Napoli - Inter (20.45)

Odigrano u subotu:

Đenova - Empoli 1:1 (1:0)
/Malinovski 37 - Kanćelijeri 67/

Lacio - Kaljari 1:0 (1:0)
/Pedro 8/

Milan - Frozinone 3:1 (1:0)
/Jović 43, Pulišić 50, Tomori 74 - Brešani 82/

Odigrano u petak:

Monca - Juventus 1:2 (0:1)
/Karboni 90+2 - Rabio 12, Gati 90+4/

Ponedjeljak:

Torino - Atalanta (20.45)


Standings provided by Sofascore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC