• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mogao je da bude najbolji na svijetu da nije bilo Mekdonaldsa! Ser Aleks ga obožavao, a sad nema šanse da ga prepoznate!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Igrao je godinama za Mančester junajted, ali samo tri godine nakon kraja karijere jako je teško prepoznati Andersona!

 Anderson volio brzu hranu Izvor: alessandrodasilvacouto/instagram

Rijetko je griješio Ser Aleks Ferguson sa pojačanjima, a jedan od onih od kojih je očekivao mnogo više bio je Brazilac Anderson. Centralni vezni sada ima 35 godina, a odavno je u fudbalskoj penziji. Kada je 2008. godine proglašen za najboljeg mladog igrača svijeta mnogo se očekivalo od njega, iz Greija je stigao u Porto 2006. godine, a onda ga je godinu dana kasnije Mančester junajted kupio za 30.000.000 evra.

Ipak previše je volio izlaske, noćni život i prije svega hranu, a to se vidi na njemu i danas. U godinama kada mnogi njegovi vršnjaci i dalje igraju na vrhunskom nivou on je već tri godine u penziji, a teško da biste ga prepoznali kada biste ga vidjeli na ulici. 

"Vozili bismo se putem i on bi odjednom viknuo: 'Mekdonalds, Mekdonalds!' Taj dečko je bio lud, ali svi smo ga voljeli. Igrao je najbolje kada smo imali veliki broj utakmica u kratkom periodu. Tad nije mogao previše da jede. Mogao je da bude najbolji na svijetu, ali jednostavno je previše volio brzu hranu", rekao je njegov saigrač iz Mančester junajteda i reprezentacije Rafael.

Na kraju je za Mančester junajted odigrao 181 meč, dao devet golova i upisao 20 asistencija, a osvojio je četiri Premijer lige i Ligu šampiona. Za Brazil je nastupio na samo osam mečeva, ali je uzeo trofej na Kopa Amerika 2007. godine. Poslije Mančester junajteda bio je kratko u Fiorentini, onda u domovini gdje je nastupao za Internasional i Koritibu, a karijeru je završio lošom epozodom u Adani u Turskoj.  Karijeru je završio 2020. godine, mada već tada nije ozbiljan fudbal igrao godinama, a evo kako danas izgleda:

Izvor: colegioanchietapoa/instagram

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC