• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željezničar zvanično postao dio programa FS Saudijske Arabije

Autor Haris Krhalić

Potpisom sporazuma između FK Željezničar i programa "Future Falcons" formalno je ozvaničena saradnja između kluba i razvojnog programa Fudbalskog saveza Saudijske Arabije (SAFF).

 željezničar Izvor: Armin Heric/Armin Heric/fkz.ba

Ovaj koncept pruža platformu za razvoj igrača i trenera te predviđa saradnju na selekciji, probne nastupe, zajedničke turnire i pripreme timova kao i saradnju na drugim poljima.

Sporazum se odnosi na sezonu 2023/24 uz mogućnost produženja na 2024/25 sezonu uz saglasnost obje strane i u osnovi je identičan sa sporazumom koji je saudijski program nedavno potpisao sa Juventusom iz Torina.

"Za saradnju smo ciljano odabrali Željezničar jer se, kao i u drugim slučajevima, radi o najvećim klubovima u tim državama u kojima vlada veliki pritisak da se ostvare najbolji rezultati i mi se nadamo da ćemo kroz ovu saradnju stvoriti uvjete da se oni i ostvare u skoroj budućnosti paralelno sa razvojem naših igrača i trenera", rekao je Romeo Jozak, tehnički direktor u SAFF. 

Jedan od elemenata koji će omogućiti bolje uslove je i činjenica da će Željezničar dio zimskih priprema obaviti u modernom trening centru "Future Falcons" programa koji se nalazi u blizini Barselone u Španiji.

"Današnjim potpisom smo formalizirali naše partnerstvo i stvorili pravni osnov za unapređenje i proširenje saradnje na obostranu korist. Očekujemo da će prvi efekti ove saradnje na svim poljima biti vidljivi već tokom zimske prvenstvene pauze", istakao je Jusuf Tanović, Predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC