• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanova igra puca po šavovima, dok Duljaj vodi pogrešne ratove: Stiže Zvezda, a pred golom crno-bijelih debakl!

Autor Mladen Šolak

Trener Partizana govori da se sudije podsmijavaju njegovim igračima, priča o "ratu protiv Partizana", o Radničkom 1923 čiji sastav "ne može da shvati"... Dok otvara frontove, njegova odbrana doživljava debakl.

 analiza Partizana pred derbi sa Crvenom zvezdom Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Bio je ljut Igor Duljaj poslije još jednog Partizanovog kiksa protiv Radničkog 1923. Uz kiseli osmijeh procijedio je kroz zube čestitku Kragujevčanima, govorio o "okolnostima u srpskom fudbalu", primijetio da je protivnik imao trojicu ili četvoricu koji su igrali sa po tri kartona i nisu bili čuvani za meč protiv Radnika iz Surdulice, priznavši da "ne znam kako to da shvatim"...

Međutim, dok Duljaj iznenađeno prebrojava broj ranijih kartona Kragujevčana i analizira snagu tima koji je Radnički 1923 izveo na teren u Humskoj (?!), ono što sigurno dobro shvataju u Partizanu, ali ne znaju kako da riješe u ovom trenutku, je veoma loša igra odbrane, iz kola u kolo. Tim koji je u oktobru "vezao" šest pobjeda bez primljenog gola u Superligi, sada ne može da se sastavi pred svojom mrežom, a pred sobom ima 171. "vječiti" derbi i raspucanog Zvezdinog napadača Jovana Mijatovića, koji je postigao het-trik na gostovanju Spartaku u Subotici u nedelju.

Brojke govore sve - kao što su u remiju 3:3 pokazale na kojoj strani terena Partizan ima problem, tako su otkrile i veoma duboku defanzivnu ranu crno-bijelih, koja postaje sve veća dok se bliži kraj prvog dijela sezone. Od pobjede protiv Čukaričkog 2:1, u kojoj je prekinut navedeni niz mečeva crno-bijelih bez primljenog gola, Partizanova gol-razlika u posljednjih pet mečeva je 8:11. U toj seriji, TSC je ponizio crno-bijele u Humskoj 4:0, Vojvodina je na istom mjestu pala rezultatom 3:1, a onda su nastavljena mučenja i protiv Grafičara (prolaz u Kupu na penale), uz poraz od Radničkog u Nišu 2:1, pa do remija 3:3 protiv tima Feđe Dudića.

Razumljivo, Duljaj nije htio da "puca" u svoje igrače, stao je ispred njih i preuzeo odgovornost, a svi zajedno će u ponedjeljak stati na teren "Zemunela" i na treningu postaviti pred ekipu jasan zadatak - kako sačuvati mrežu protiv Zvezde, kada je Radnički 1923 dao tri gola u Humskoj, kada je Radnički Niš dao dva crno-bijelima na Čairu, a imao je šanse za još pogodak, kao što je i poraz od TSC-a mogao da bude ubedljiviji od 0:4. Tim sa "Marakane" takođe ima svoje probleme o kojima se govori sedmicama i mjesecima. Ove jeseni je padao, gubio, remizirao i mučio se u Superligi, konstantno tražeći tim i formu, ali prije svega zahvaljujući Jovanu Mijatoviću uspio je da iskoristi Partizanove kikseve prethodnih nedelja i da preokrene situaciju na tabeli.

Sa druge strane, dok Igor Duljaj otvoreno govori o "fudbalskom ratu" protiv Partizana nakon pada sa čela tabele, dok ironično govori o tome da se Radnički 1923 borio u Humskoj sa svim raspoloživim snagama, dok navodi da se sudije smiju njegovim igračima, prvi put od dolaska na klupu javno otvara frontove i pokazuje nervozu - baš onda kada je najpotrebnije sačuvati mir, "napasti" pobjedu u derbiju i vratiti se njom na vrh pred zimsku pauzu. A ta tenzija koju unose greške, ali sve češće i Duljaj, neće riješiti probleme sa velikim individualnim kiksevima, padovima koncentracije i sa kolapsom crno-bijelog sistema u završnici prvog dela sezone.

Predstojeći, 171. vječiti derbi zakazan je za sredu u 18 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC