• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brazilsko čudo od djeteta (18) stiže u Evropu! U ugovoru piše 500 miliona evra - spremite se za "Tigrinja"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Barselona je kupila Vitora Rokea (18), Tigrinja!

 Vitor Roke u Barseloni Izvor: AGIF / ddp USA / Profimedia

Brazilski talenat Vitor Roke (18) stiže u Barselonu i najavljen je kao novo čudo iz te fudbalske sile. Roke je rođen 28. februara 2005. godoine, igra za Atletiko Paraninse, ali i za "A" reprezentaciju Brazila, za koju je debitovao u martu ove godine. Španski klub već je potvrdio njegov dolazak, uz najavu da će potpisati ugovor do kraja sezone 2030/31 i uz otkupnu klauzulu od čak 500 miliona evra. Mediji su ranije pisali o tome da će ga Barselona platiti 61 milion evra - 30 miliona odmah, a 31 milion naknadno, kroz bonuse. 

Italijanski novinar specijalizovan za transfere, Fabricio Romano, saopštio je da će Roke doputovati u Španiju u naredna 24 sata i da će tada biti sve ozvaničeno. "Tigrinjo", kako mu je nadimak, stiže u srijedu, odmah poslije Božića po gregorijanskom kalendaru i plan mu je da se doseli u Barselonu sa porodicom, kao i da odmah počne da trenira pod Ćavijevim vođstvom.

Za Barselonu su kroz istoriju igrali neponovljivi brazilski asovi, Ronaldo Nazario, Romario, Rivaldo, Ronaldinjo, a sada je jedini Brazilac u timu napadač Rafinja (27). 

Španski "A" objavio je da će Vitor Roke prvi put trenirati pred navijačima krajem decembra, kada klub tradicionalno otvara kapije stadiona za trening "Estadi Johan Krojf". Zvanično će biti predstavljen 3. januara, mogao bi da debituje 4. januara, protiv Las Palmasa.

Ćavi je već upozorio navijače da ne očekuju da Vitor Roke uleti u tim i kao furija preokrene stvari, jer je pred njim period za navikavanje i adaptaciju na fudbal i život u Evropi. Naravno, za to vrijeme ima i onih koji euforično šalju poruke - "Robert Levandovski neka se čuva!"

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC