• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BOMBA - još jedan velikan ide u ruke Arapa: Daju 900 miliona, mijenja se fudbalska mapa Evrope!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Roma će najvjerovatnije biti u rukama Saudijske Arabije, u najskorije vrijeme.

 Saudijci kupuju Romu za 900 miliona evra Izvor: Gent SHKULLAKU / AFP / Profimedi

Saudijska Arabija odlučila je prošle godine da napravi najjaču ligu na svijetu - i to dovođenjem Kristijana Ronalda, Nejmara i ostalih velikih fudbalskih zvezda - međutim, taj projekat za sada ne ide po planu. Vidjeli smo da je Džordan Henderson "pobjegao" glavom bez obzira u Ajaks i odrekao se miliona i miliona, neki poput Emerika Laporta za sada samo "glasno kukaju", a i zimski prelazni rok u kome nije bilo velikih kupovina pokazuje da je to možda bio preambiciozan plan.

Zbog toga, planiraju se nove kupovine evropskih klubova, pa bi tako Saudijska Arabija, preko svog Javnog investicionog fonda (FIP), mogla da pazari Romu. Italijanski mediji pišu da su Amerikanci na čelu rimskog kluba zainteresovani da ga prodaju jer mnogim stvarima na Apeninima nisu zadovoljni, što bi sada Saudijci mogli da iskoriste.

Fond je inače vlasnik Njukasl junajteda i četiri najveća kluba u Saudijskoj Arabiji (Al Nasr, Al Itihad, Al Ahli i Al Hilal), dok se sada spekuliše da bi za 900 miliona evra mogli da kupe Romu od Fridkin grupe. Sastanak je održan u Rijadu i pregovori su već u toku, pošto Amerikanci želi da dobiju što je više moguće novca. Uz to, Saudijci bi uložili odmah još 1,5 milijardi evra u izgradnju novog stadiona koji bi zamijenio Olimpijski, inače u vlasništvu Olimpijskog komiteta Italije.

Vidjećemo da li će dolazak Saudijaca u Italiju potpuno promijeniti istoriju Serije A i sada rimski klub označiti kao budućeg lidera šampionata, pošto je jasno da će imati da ulože mnogo više novca od Milana, Intera ili Juventusa. Ali, potrebno je još mnogo pregovora kako bi ovako veliki pozao bio završen.

Podsjetimo, Javni investicioni fond Saudijske Arabije "težak" je 350 milijardi evra, što je više i od šeika Mansura, vlasnika Sitija.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC