• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Širokog Brijega nakon trijumfa na "Koševu": Nema euforije, s obje noge na zemlji

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Dino Skender, strateg Širokog Brijega, prokomentarisao je derbi utakmicu 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na "Koševu", koja je ubjedljivo pripala gostima sa "Pecare".

 sarajevo široki brijeg Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Širokobriježani su deklasirali Sarajevo na "Koševu" (1:3), a trener gostiju Dino Skender bio je spriječen da da izjavu za "Arenu sport" s obzirom da su gostujući fudbaleri i cijeli stručni štab odmah nakon posljednjeg sudijskog zvižduka otišli u svlačionicu zbog tenzija sa navijačima Sarajeva koji su, pored uvreda svome timu, goste "počastili" sa nekoliko topovskih udara.

Ipak, obratio se trener hercegovačke ekipe na konferenciji za štampu i najprije čestitao svojim izabranicima na odličnom meču i pobjedi u koju su vjerovali prije dolaska.

"Znamo da je bilo dosta skepse po pitanju nas, da je dugi niz bez pobjede iza ekipe. Čestitam igračima, od prvog do posljednjeg. Svi su dali doprinos pobjedi. Mogu biti srećan i zadovoljan. Vjerujem u sve što ova ekipa može od prvog dana. To sam komunicirao sa javnosti i ljudima u klubu od prvog dana. Isto tako, svjestan sam da idemo kolo po kolo. Tako ćemo ići i dalje. Nećemo upadati u euforiju. Ostaćemo čvrsto na zemlji, jedna pobjeda ne znači puno", rekao je Skender, a prenio portal "Sport 1".

Prema njegovim riječima, fudbaleri Širokog Brijega su se vrhunski držali plana i odradili lavovski posao.

"Odigrali su vrhunsku utakmicu i najzaslužniji su što je plan sproveden u djelo. Ofanzivna linija Sarajeva ima vrhunske individualce, morali smo im skratiti prostor. Imali smo plan šta ćemo raditi kada imamo loptu, a i kada je nemamo. Bilo je bitno da se ne preplašimo tih situacija, da vjerujemo da možemo pobijediti. Plan je odrađen na odličnom nivou".

U narednom, 20. kolu, Širokobriježani će ugostiti sarajevski Željezničar ali ne na "Pecari", koja je u fazi rekonstrukcije već najvjerovatnije u Čitluku.

"Igramo gdje igramo. Nećemo biti domaćini još neko vrijeme, ali moramo biti mentalno jaki. Teren je svugdje isti, za nas i za protivnike. Nadam se da će nam ovo biti dobar podstrek, ali da nećemo otići u drugu krajnost i da se nećemo opustiti. Idemo se dan po dan pripremati za Željezničar. Vjerujem da ćemo opet biti pravi, ali sa obje noge čvrsto na zemlji", zaključio je Skender.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC