• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Epilog nereda u Sloveniji: Šestorica povrijeđenih, jedan fudbaler zadržan u bolnici!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Zbog problema sa sluhom Niko Kasalo zadržan je u bolnici u Mariboru.

 Šestorica povrijeđenih na utakmici Mura - Maribor Izvor: Sportklub/Printscreen

Navijački nereid u Murskoj Soboti obilježili su fudbalski vikend u Sloveniji.

Navijači Maribora prekinuli su gostujući duel protiv Mure ubacivanjem pirotetehničkih sredstava na i oko terene, a tom prilikom povrijedili su petoricu rezervnih fudbalera domaćeg tima i kondicionog trenera.

Kako navode slovenački mediji u eksploziji topovskog udara, kako se pretpostavlja, povrijeđeni su Niko Kasalo, Tilen Ščernjavič, Žiga Laci, Robert Čakš i Luka Turudija, te kondicioni trener Gal Ribič.

"U 58. minutu susreta među naše fudbalere koji su se zagrijavali uz igralište doletjela je eksplozivna naprava pri čemu su ozlijeđena petorica naših fudbalera i kondicioni trener. Privremeni gubitak sluha, jake glavobolje, opekline na nogama dvojice nogometaša samo su neke od posljedica ovog čina. Sva šestorica morala su biti pregledana u Hitnoj pomoći radi daljnjih pretraga", objavila je Mura.

Najgore je prošao Niko Kasalo, koji je zadržan u bolnici na dodatnim pretragama, kako bi se ispitala eventualna trajna oštećenja sluha, prenijeli su slovenački mediji, dok su preostala petorica nakon pregleda pušteni kući.

U međuvremenu oglasili su se iz Maribora i osudili incident koji su izazvali njihovi navijači.

"Žalimo i najoštrije osuđujemo incident. Ne sjećamo se incidenta, kakav se dogodio danas u Murskoj Soboti, te se nadamo i vjerujemo da se više nikada neće ponoviti. Želimo igračima i članovima Mure, koji su zadobili povrede tokom eksplozija na rubu terena, uspješan oporavak, što skoriji", objavio je FK Maribor u saopštenju.

Fudbalski savez Slovenije takođe se oglasio i prije svega poželio brz oporavak povrijeđenim fudbalerima i treneru, uz nadu da neće trpjeti trajne posljedice.

"Najoštrije osuđujemo incident i vjerujemo da će počinitelj, osim disciplinske odgovornosti pod okriljem Fudbalskog saveza Slovenije, snositi i najoštrije sankcije nadležnih tijela. Biće potrebno povući jasnu granicu između navijanja i huliganstva, a vrijeme je da se problemu pristupi zajedno sa svim akterima. Današnji događaj dodatni je signal da je potrebna sistemska i cjelovita regulacija ove oblasti. Iako ishod utakmice u ovom trenutku nije na prvom mjestu, sudbina utakmice biće poznata u najkraćem mogućem roku, nakon odluke komesara za takmičenje FSS", naveli su u svom saopštenju.

Video incidenata na utakmici Mura - Maribor pogledajte OVDJE.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC