• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hajduk: Oštećeni smo! Maminjo: Bez licemerja

"Rat saopštenjima" između fudbalskih klubova sve je popularniji na čitavom Balkanu.

 Hajduk: Oštećeni smo! Maminjo: Bez licemerja Izvor: MONDO

Posljednji u nizu počela je uprava splitskog Hajduka, žaleći se na sudijske odluke na proteklom derbiju protiv Dinama (1:1). Predsjednik Dinama im nije ostao dužan.

Član uprave Splićana Milo Nižetić javno je optužio sudiju subotnjeg derbija za "dvostruke aršine", ne želeći da glasno kaže ono što misli. Ipak, primjetio je da se Hajduk "sistematski oštećuje".

"Ambijent je bio spektakularan, to mogu da prirede samo Dalmacija i navijači Hajduka. Nema potrebe dodatno analizirati isključenje Brkljače, nepostojeći ofsajd Tomasova i neujednačen kriterijum sudije. Vjerovatno očekujete da kažem kako je to demonstracija nečije sile, ali ja to ne želim da komentarišem", rekao je Nižetić.

Meč je završen nerešeno, a Hajduk je od sredine prvog polvremena imao igrača više.

Ono što Nižetić nije htio da navede, rekao je njegov kolega iz uprave kluba Pavle Ćićareli:

"Drago nam je da se potvrdilo kako nema razdora na relaciji jug - sjever, ali ostaje naš argument da nas sistematski oštećuju, što se vidjelo i u derbiju. Pogrešno sviran ofsajd Tomasova odlučio je derbi. Mi smo legalisti i iskoristićemo sva pravna sredstva da se konačno stane na kraj oštećivanju Hajduka", rekao je on.

Na optužbe Splićana brzo je odgovorio temperamentni predsjednik Dinama Zdravko Mamić i u svom stilu poručio da je penal bio "čist k'o suza".

"Start na Samiru ne da je bio penal, nego je bio čisti 'tropenal' i niko u cijeloj Hrvatskoj to nije ni spomenuo. Isto tako, cijela uprava Hajduka uskakala je u reporterska kola i kabine da bi vidjeli da li je naš gol postignut iz ofsajda ", pisalo je u Mamićevom saopštenju na zvaničnom sajtu kluba, koje je brzo povučeno sa interneta.

Temperamentni predsjednik Zagrepčana, koji se spremaju za ovonedeljni okršaj sa Realom u Ligi šampiona, kritikovao je i svoj tim zbog slabe igre:

"Sve to zajedno ne govorim da bih opravdao nešto lošiju igru Dinama niti da bih stvarao zlu krv nego samo da bih još jednom pokazao kako se baca mrlja na sve uspjehe Dinama posljednjih godina. Taj isti predsjednik (Hajduka Hrvoje Maleš) koji trči na televiziju kako bi pogledao naš gol, vidi da nema ofsajda i kaže: 'Ljudi, barem tri metra je bio ofsajd' i to nakon što je vidio da ofsajda nema. Prestanimo biti licemjerni", rekao je on.

Mamić je "osuo paljbu" i po svojim saradnicima u Dinamu, optužujući ih da se prave fini i da zbog toga on mora da ispada "loš momak" u odbrani interesa svog kluba.

Od istupanja hrvatskih timova iz jugoslovenske lige, Hajduk je šest puta bio šampion (posljednji put u sezoni 2004/05), dok je Dinamo (Kroacija) osvojio 13 titula.

(MONDO, foto: tportal.hr)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC