• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Slavljenik" Kežman: Bate je jak tim

Fudbaler bjeloruskog šampiona BATE iz Borisova Mateja Kežman ušao je u istoriju domaćeg fudbala kao drugi srpski igrač koji je nastupao za četiri različita tima u Ligi šampiona.

 "Slavljenik" Kežman: Bate je jak tim Izvor: MONDO

Debijem za bjeloruski tim u LŠ, bivši igrač PSV Ajdnhovena, Čelsija i Fenerbahčea stao je uz rame Darku Kovačeviću po broju klubova sa kojima je igrao u najelitinijem klupskom takmičenju.

Iako je tokom ljeta nekoliko puta bio na korak od povratka u Partizan, poslije neslavne epizode crno-bijelih u Evropi takav ishod nije bio realan, pa je iskusni napadač potpisao ugovor sa Belorusima.

BATE je prvu utakmicu ovogodišnjeg ciklusa LŠ odigrao nerešeno sa češkim debitantom Viktorijom iz Plzena - 1:1, a Kežman je bio aktivan, imao nekoliko prilika, kao i jedan poništen pogodak zbog ofsajda.

Bjeloruski tim je konstantno napadao tokom prvih 45 minuta, ali su na poluvremenu vodili Česi, golom u nadoknadi vremena.

"Osvojeni bod nam je važan. Kada se osvrnem na cijeli tok meča, možda smo zaslužili da pobijedimo. Dopustili smo im 'jeftin' gol u posljednjih nekoliko sekundi prvog poluvremena. Uvijek je katastrofa kada primite pogodak na takav način, pogotovo kada ste bolji tim", rekao je Kežman za zvaničan sajt UEFA.

Kežman i saigrači su izjednačili u drugom poluvremenu, golom Brešana, ali nisu uspjeli da osvoje sva tri boda.

"Kontrolisali smo utakmicu, imali nekoliko fantastičnih kontranapada. Njihov gol je došao ni iz čega i bili smo veoma razočarani. Ipak, ovaj tim je veoma jak i igrači su dugo na okupu", kazao je Kežman.

Uz BATE i Viktoriju, u Grupi H se takmiče još i Barselona i Milan, koji su u utorak takođe odigrali neriješeno.

Barselona će u narednom kolu gostovati u Belorusiji, a Kežman poručuje da i Katalonci mogu da imaju "slab dan".

"Sljedeća utakmica je protiv Barselone kod kuće. U fudbalu se nikad ne zna, možda oni i jesu najbolji tim na svijetu, ali i njima se desi slab dan. Neophodno je samo da igramo svoju igru. Treće mjesto u grupi je naš cilj, ali Milan je takođe u grupi, ekipa koja uvek ima uspone i padove. Moraćemo da se potrudimo i da vidimo da li možemo da zauzmemo i drugo mjesto", rekao je Kežman.

Naredni protivnik Bjelorusa je u utorak propustio priliku da na svom terenu ubedljivo savlada italijanskog šampiona i zabilježi pobjedu na početku odbrane evropske krune. Milan je prvi poveo, Barsa preokrenula i zabavljajući svoju publiku "zaboravila" da postigne još koji gol. To im se na kraju i vratilo preko izjednačujućeg gola Italijana u posljednjim trenucima utakmice.

Trener evropskog šampiona Pep Gvardiola istakao je poslije meča nevjerovatne fizičke sposobnosti strijelca prvog gola u meču, sinoć nedovoljno iskorišćenog Brazilca Alešandra Pata.

"Ni Bolt ne bi uspio da ga zaustavi. Volio bih da moja ekipa može tako dobro da trči", rekao je on.

Imali su Španci priliku da ubjedljivo pobijede, vrtjeli su se oko šesnaesterca Milana, nisu željeli da šutiraju na skoro prazan gol (Mesi), što im se na kraju i "obilo o glavu", pa su drugi uzastopni meč odigrali 2:2.

"Ne mogu da uđem u glave igrače pa da znam šta je uzrok pada koncentracije. Očigledno je da moramo da podignemo igru na još viši nivo. Ipak, ostaje gorak ukus u ustima, jer smo uradili sve što je u ovom trenutku do nas, a nismo pobijedili. Uprkos svemu, nisam zabrinut. Navijači ne bi trebalo da sumnjaju", zatražio je mladi stručnjak od navijača da vjeruju u svoj tim.

Uzbudljivo je u utorak bilo i u Londonu, gdje su na utakmici između Čelsija i Bajera sve oči bile uprte u problematičnog Španca Fernanda Toresa. Neefikasni centarfor je dobio priliku da počne meč i sa dve asistencije značajno doprinese pobjedi svog tima.

Menadžer tima sa Stamford Bridža Andre Viljaš Boaš rekao je poslije meča da je nedavni incident okončan pobjedom nad Bajerom.

"Problem je riješen. Istraga je okončana. Razgovarali smo i problematična situacija je prevaziđena. Vidjeli ste kako je igrao dobro i za kolektiv. Kao i cijeli tim. Nadam se da se slične stvari neće ponavljati, ali ako ponovo izbije neki sličan problem - ja ću biti taj koji će ga riješiti", rekao je Viljaš Boaš.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC