• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivica Osim: Francuska će pasti

Predsjednik Komiteta za normalizaciju Fudbalskog saveza BiH Ivica Osim optimista je kad je u pitanju plasman "zmajeva" na EURO 2012.

 Ivica Osim: Francuska će pasti Izvor: MONDO

Štraus sa Grbavice smatra da BiH uz pretpostavku da savlada Luksemburg kod kuće, ima svoje adute u gostujućem ogledu sa "trikolorima".

"Sve što je moguće to se može i napraviti, a moguće je pobijediti, zašto da ne? Ako su Bjelorusi mogli da savladaju Francuze u Parizu, ne vidim zašto ne bismo mogli i mi", kazao je Osim za "Nezavisne novine".

U utakmicu treba ući hrabro i jako, ne samo fizički već i psihički. Protivnik jeste jak, zaslužuje repekt, ali mu se treba suprotstaviti odlučno.

"Potrebno je razmišljati na taj način da možemo do povoljnog rezultata, a ne samo se pitati možemo li. Nema od toga ništa ako se pitamo možemo li napraviti nešto. Sve je moguće, ali potrebno se pripremiti za tako nešto i mentalno i fizički. Potrebno je razmišljati da se može napraviti uspjeh, a ne u startu sebe otpisati i onda kad poslije eventualno ne ide reći bilo je to previše za nas".

Osim smatra da motiva za uspjeh ima i previše. To bi za neke mogla biti utakmica karijere.

"Pitam se da li neko može igrati ljepšu utakmicu kao naša selekcija sada sa Francuzima, a uz to bez nekih velikih obaveza. Imamo protivnika koji motiviše. Imaju izuzetan tim ili su možda imali izuzetan tim, ali im ne ide u zadnje vrijeme baš onako kako bi trebalo. Francuzi imaju puno problema, a mi dolazimo da igramo važnu utakmicu u jednom od najljepših gradova svijeta. I stadion je fascinantan, što je isto tako samo za sebe veliki izazov. Na kraju krajeva, rezultat i cilj, odnosno plasman na Evropsko prvenstvo prvi put za reprezentaciju BiH, treba da budu dovoljan motiv. To bi trebalo da bude tako", smatra Osim.

Bez obzira na reputaciju koju Francuzi imaju i izabranici selektora Safeta Sušića imaju svoje adute.

"Mi smo u boljoj situaciji. Mi smo u jednom periodu kada nam baš ide. Ekipa igra kvalitetno, dobili smo dvije utakmice zaredom, važne utakmice, dok Francuzi ne mogu da sastave to i da odigraju u kontinuitetu. Francuzima više niko ne vjeruje ni u Francuskoj. Imali su previše problema i previše su toga pokvarili", naglasio je Osim.

Jedna od ključnih karika i možda i najveća snaga reprezentacije BiH, trebalo bi da bude upravo selektor Pape Sušić i njegovo bogato iskustvio u zemlji "galskih pijetlova".

"Ako iko dobro poznaje Francuze onda je to Safet. Ono što Sušić zna o njima mislim da ni Francuzi sami ne znaju o sebi. To bi trebalo da bude prednost, jer oni ne znaju nas koliko mi njih. Oni znaju tek nekoliko naših igrača", zaključio je Osim.



Slučaj "Misimović"

Popularni Švabo prokomentarisao je i nedavni sukob mišljenja koji su imali Zvjezdan Misimović i Safet Sušić.

"U te namještene sukobe ne vjerujem puno. To je isprovociran sukob, gdje ljudi ne mogu ili neće da shvate da je to provokacija i manipulacija i sa Sušićem i sa Misimovićem i sa fudbalom. To što novinarima odgovaraju takve stvari, to je druga stvara. Safetu to sigurno ne odgovara. Njemu je stalo da ima dobru atmosferu i da pokušava na taj način da dodatno motiviše i spremi ekipu. Uspjeh je moguć samo ako su svi motivisani, a sa ovim pričama možemo samo dobiti jednog Safeta koji je razočaran i to ne bi bilo dobro".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC