• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je Murinjo upropastio Inter?

Inter je otvorio sezonu sa stilom! Totalnih gubitnika…

 Da li je Murinjo upropastio Inter? Izvor: MONDO

Apsolutni vladari evropskog fudbala iz sezone 2009/10, a to nije bilo tako davno, pretvorili su se u neubjedljivu ekipu, kojoj se svi polako rugaju. Nakon što su prošle sezone posrtali pod Rafaelom Benitezom i potom Leonardom i osvojili samo Kup Italije, ove sezone djeluje da će biti još gore!

Sa novim trenerom Djan Pjerom Gašperinijem, nerazuri su prvo izgubili Superkup Italije od Milana, potom primili četiri gola na otvaranju Serije A u porazu od Palerma i na kraju, šokantno, izgubili prvu utakmicu Lige šampiona kod kuće i to od Trabzonspora!?

Da li je rano konstatovati da Gašperini nema šta da traži u Interu, odnosno da se ovaj klub ni sa trećim naslednikom harizmatičnog Žozea Murinja nije usrećio. Sve je izvjesnije da su pesimističke izjave dijela navijača da je "Murinjo dao sve i uzeo sve Interu" bile tačne.

A, Gašperini? On kaže da je njegov klub jednostavno nesrećan u ovom trenutku…

"Iako ovaj poraz ostavlja prostor za žaljenje, ekipa je dala mnogo na terenu i bilo je jakih individualnih predstava. Jednostavno nemamo sreće trenutno. Kada je kiša, onda pada…", pričao je Gašperini svoju priču, poslije večeri u kojoj je dozvolio turskom timu da zabilježi prvu ikada pobjedu u Ligi šampiona i to na "Meaci".

"Reakcija je bila bijes i potreba da se uzvrati, jer je ovo snažan tim sa zajedništvom unutar njega. U fudbalu dogadjaju se ovakvi trenuci, a mi moramo da raspalimo tu vatru koja će nam donijeti buduće pobjede", dodao je Gašperini, koji je Inter transformisao u nevjerovatan 3-4-3 sistem.

Iako je poslije poraza u Palermu, vlasnik i predsjednik kluba Masimo Morato suptilno tražio od Gašperinija da prestane da primjenjuje svoju naročitu taktiku u Interu, to se protiv Trabzonspora i dogodilo, ali… Dogodio se novi poraz. Nakon što su cijelog ljeta ujvežbavali nešto sasvim novo, već poslije dve utakmice u sezoni (Milan, Palermo) nerazuri su morali da odustanu od toga.

Sada će im, dok bilježe nove neuspjehe, biti potrebno vrijeme da se priviknu na nešto novo. Novo je donosio i Benitez i Leonardo i Gašperini, koji je čak morao da odstupi i od samog sebe, jer gdje god je radio, forsirao je formaciju sa trojicom defanzivaca.

"Priča da me predsjednik Morati pritiska nije istinita. On je uvijek bio veoma pozitivan prema meni. Razgovarali smo o mnogim stvarima, ali nemojte da to izgleda kao nešto što nije. Poraz u Palermu izazvao je velike kritike, koje su bile pretjerane i neprimjerene. Ovo je takodje bila važna lekcija za nas, jer ćemo biti bolji, mnogo bolji vremenom", nastavio je u svom stilu Gašperini, čiju smenu već traže tifozi Intera.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC