• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkud Real u crvenom!?

To jeste rijetkost, ali ne i presedan. Real je u lov na desetu titulu prvaka Evrope krenuo u nesvakidašnjim bojama, crvenim, kakve nije nosio od ranih 70-ih godina.

 Otkud Real u crvenom!? Izvor: MONDO

Novi lov ka desetoj, jubilarnoj tituli prvaka Evrope, najtrofejniji tim našeg kontinenta Real Madrid počeo je pobjedom od 1:0 u Zagrebu u sredu uveče.

Na prepunom "Maksimiru" konačan ishod nije iznenađenje, ali jeste prizor grupne slike fudbalera "kraljevskog kluba". Svi su bili u crvenom!?

Otkud Real u crvenom?


Ovo nije presedan, ali jeste rijetkost.

Madriđani su u Zagrebu nosili gostujuću garnituru dresova u crvenoj boji prvi put poslije 38 godina, a novi dres dizajniran je od strane "adidas" proizvođača pod parolom: "nova boja, stari duh".

Tako je počela tek četvrta sezona u 100 i "kusur" godina dugoj istoriji Reala u kojoj će fudbaleri na gostovanjima nositi crvene dresove. Na taj način, Madriđani žele da prizovu slavna vremena iz ranih 70-ih i zaustave dominaciju Barselone u Ligi šampiona (titule 2006, 2009, 2011), ali i osvoje prvu titulu prvaka Evrope još od 2002. godine.

"Današnji dres se ne razlikuje od onog koji sam ja nosio. Ima isti grb i igrači koji ga nose takođe daju sve od sebe", rekla je legenda Reala Piri na predstavljanju dresa, koji je crveni nosio tokom ranih 70-ih.

Od osnivanja, Real kod kuće nosi potpuno bijelu opremu, koja je u potpunosti postala sinonim za Madriđane. Ipak, gostujuće kombinacije mijenjale su se vremenom, a najčešće su bile ljubičaste, mada je tokom posljednjih 15 godina Real često mijenjao boje druge kombinacije, najviše zbog komercijalnog uspjeha na tržištu, odnosno "provociranja" navijača da kupe sve moguće boje.

Ljubičastu su redom mijenjale teget i crna, a sada i crvena.

(N. J. - MONDO, foto: AP, Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC