• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Lider u Humskoj, Zvezda kraj Morave

Partizan će pokušati sa stigne Kuljane na vrhu tabele, što bi mogla da učini i Zvezda ako pobIJedi u Čačku, pod uslovom da šampion savlada lidera.

 JSL: Lider u Humskoj, Zvezda kraj Morave Izvor: MONDO

Sve utakmice petog kola Jelen Superlige Srbije igraće se u subotu.

Ko bi rekao da će derbi kola igrati Partizan i Hajduk?! Kuljani su se prošle sezone do posljednjeg trenutka borili (i izborili) za opstanak u društvu najboljih, a poslije četiri kola tekućeg šampionata jedini imaju maksimalni učinak. Redom su rušili OFK Beograd, BSK, Jagodinu i Borac. Sada ekipu Nebojše Vignjevića očekuje najteži ispit – gostovanje aktuelnom prvaku.

Doduše, Partizan ne igra dobro. Kod crno-bijelih se i dalje osjećaju posljedice debakla u Evropi. Jesu poslije toga dali tri gola OFK Beogradu, slomivši mu otpor tek u drugom poluvremenu, a onda su se silno namučili u Jagodini. Tim Aleksandra Stanojevića ipak nije kažnjen za blijedo izdanje, jer je pobijedio golom iz penala u finišu utakmice.

Uprkos izgledu tabele, Partizan je veliki favorit protiv lidera. Dobio je posljednjih šest mečeva sa Kuljanima, koji su u prethodnih deset duela sa crno-bijelima osvojili samo bod. Posljednji put su pobijedili u maju 2007. Tada je u Kuli bilo 3:0.

Crvena zvezda dijeli drugo mjesto na tabeli sa „vječitim rivalom“, pa iako tabela pokazuje suprotno, utisak je da će imati znatno teži zadatak u petom kolu. Izabranici Roberta Prosinečkog nameračili su se da prekinu lošu seriju u Čačku.

Naime, Zvezda nije pobijedila na gostovanju Borcu posljednje tri utakmice, u kojima je gubila dva puta. Odnosno, radovali su se crveno-bijeli samo jednom u minulih pet mečeva kraj Morave.

Sada su u seriji od tri uzastopne pobjede u prvenstvu bez primljenog gola poslije premijernog kiksa u Subotici.

Skoro sigurno je da Prosinečki neće moći da računa na povrijeđenog Uroša Ćosića.

U dnevnom terminu (16,30) igraće se šest utakmica, a pod svjetlošću reflektora dvije – u Humskoj i u Novom Sadu gdje će gostovati OFK Beograd.

Već dvije sezone Vojvodina nije savladala „romatičare“. Doduše, samo je jednom poražena, jer su tri utakmice završene remijem. Takođe, Voša ih je samo jedno savladala u prethodnih deset odmjeravanja snaga.

Sada „lale“ moraju da pobijede kako i održale korak za vodećima poslije šokantnog gubitka dva boda u Užicu prošlog vikenda kada je Sloboda došla do izjednačenja u finišu. S druge strane, OFK Beograd je osokoljen preokretom u gradskom derbiju protiv Rada.

„Građevinari“ žele da se oporave od tog poraza, drugog uzastopnog u Superligi poslije dvije uvodne pobjede, i biće favoriti protiv Jagodine, koju će dočekati na Vračaru. „Ćurani“ imaju samo bod na svom kontu, ali prošle sezone su bili uspješni protiv Rada, osvojili su četiri boda, od kojih tri kao gosti na Banjici.

BSK će konačno igrati na svom stadionu u Borči. Čast da bude prvi gost poslije više od dvije godine imaće zahuktali Kragujevčani, koji još nemaju poraz.

BSK je dao samo jedan gol i to u porazu u prvom kolu u Smederevu (1:2). Upravo je efikasnost adut Radničkog, koji je poslije dva remija, „vezao“ isto toliko pobjeda u kojima je postigao čak sedam golova.

Ni Spartak ni Sloboda još ne znaju za neuspjeh, pa će njihov duel u Subotici biti zanimljiv.

Smederevci su u četvrtom kolu lako položili koplja u Kragujevcu, jer su već u prvih 45 minuta kapitulirali tri puta, pa će melem na ranu pokušati da stave protiv Metalca, koji je loše startovao. Uzdaće se „oklopnici“ i u tradiciju, jer su u prošloj sezoni oba puta bili bolji od ekipe iz Gornjeg Milanovca.

Jedini superligaš bez bodova je debitant, Novi Pazar, koji će gostovati Javoru. Ivanjičani su sa Pazarcima bili na dnu tabele do prošle subote kada su pobijedili Metalac u gostima.

Parovi petog kola:

Subota

Rad – Jagodina 16,30
Spartak Zlatibor Voda – Sloboda Point Sevojno
Javor – Novi Pazar
Smederevo – Metalac
BSK – Radnički 1923
Borac – Crvena zvezda

Partizan – Hajduk 20,00
Vojvodina – OFK Beograd

TABELA: Hajduk 12, Partizan, Crvena zvezda po 9, Vojvodina, Radnički 1923, Sloboda i Spartak po 8, Rad, OFK Beograd i Smederevo po 6, Borac 4, Javor 3, Jagodina, BSK i Metalac po jedan, Novi Pazar bez bodova.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC