• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakva drama, Arsenal prošao tek nakon penala! Marko Grujić pogodio u Ligi šampiona, ali je Raja junak!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Barselona i Arsenal prošli su u četvrtfinale Lige šampiona.

 Barselona i Arsenal u cetvrtfinalu Lige sampiona Izvor: Sports Press Photo / ddp USA / Profimedia

Barselona i Arsenal prošli su u četvrtfinale Lige šampiona. Španski tim je uspio da riješi pitanje pobjednika mnogo ranije i da izbjegne dramu protiv Napolija, dok je engleski tim tek poslije izvođenja penala uspio da slomi otpor Porta. Raja je odbranio dva penala!

Barselona je prva završila posao i prošla među osam najboljih. Na svom terenu je pobijedila Napoli sa 3:1 (2:1). Prije meča je prvi čovjek gostiju Aurelio de Laurentis rekao da je spremio premije za svoje igrače od 10 miliona evra za pobjedu, ostali su i bez tog novca i bez prolaska dalje.

Poveo je španski tim već u 15. minutu poslije gola Fermina Lopeza, a već dva minuta kasnije na semaforu je stajalo 2:0. Rafinja je šutirao, pogodio stativu, lopta se odbila pravo na nogu Žoaa Kansela koji je rutinski smjestio u mrežu. Italijani su uzvratili u 30. minutu preko Rahmanija i najavili neizvjesnost. Krenuli su sa napadima u drugom dijelu, pokušali da izjednače, Osimen je tražio i penal, ništa od toga nije se dogodilo. Onda je u 83. minutu uslijedila najljepša akcija na meču koju je završio Robert Levandovski i tako stavio tačku.

Arsenal je u 41. minutu poveo preko Trosara poslije fantastične asistencije Edegora. Imao je nekoliko prilika da udvostruči prednost, nije ih iskoristio, pa je u 78. minutu konačno zatresao mrežu. Međutim, VAR je poništio taj pogodak zbog faula Haverca. Imali su Žezus i Saka šanse u nastavku, nisu ih realizovali, što je značilo i da meč odlazi u produžetke. Pred početak dodatih pola sata u igru je ušao Marko Grujić umjesto povrijeđenog Varele. Ni poslije toga nije bilo golova, pa je meč otišao na penale.

U prvoj seriji Edegor i Akino su pogodili, Haverc je bio siguran u drugoj seriji, a onda je Raja odbranio šut Vendela. U trećoj seriji Saka je šutirao snažno i precizno, pa je onda loptu uzeo Marko Grujić. Raja je zakačio loptu, ali je završila u golu. Rajs je šutirao zatim po sredini gola, a Galenov šut je odbranio Raja i to je bio kraj!

Žrijeb za četvrtfinale i polufinale Lige šampiona na programu je u petak.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:10
Liga šampiona, Zvezda - Siti, sat vremena pre početka
Izvor: MONDO/Dušan Ninković
Izvor: MONDO/Dušan Ninković

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC