• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Blekburn "nokautirao" Arsenal

Velikim preokretom Roversi pobijedili Arsenal 4:3, pobegli sa začelja, a "tobdžije" gurnuli u provaliju.

 PREMIJER: Blekburn "nokautirao" Arsenal Izvor: MONDO

"Arsenal ima jači tim nego prošle sezone", reče nedavno Arsen Venger. Od danas ga cijela Engleska, ali i čitav fudbalski svijet gledaju sa velikim čuđenjem...

Poslije pet kola "tobdžije" imaju četiri boda. Međutim, mnogo veći problem od toga predstavlja činjenica da su na samo dva meča na sjeverozapadu Engleske primili čak 12 golova - osam od Mančester junajteda i četiri od Blekburna.

Upravo tako, do ovog kola posljednjeplasirani tim Premijer lige, ekipa koja je na prethodne četiri utakmice uspela da postigne samo tri gola, pobijedila je Arsenal sjajnom igrom, prije svega u drugom dijelu kada su za pola sata postigli isto golova koliko za prethodnih 360 minuta u ligi.

Na kraju - 4:3! Arsenal je stoti put poražen u Premijer ligi. A, londonskom timu ovo je najgori start u šampionatu još od 1963. godine - jedna pobjeda, jedan remi i tri poraza - gol razlika 6:14.

Prva dva gola postignuta su na vrlo sličan način - asistencijama kroz sredinu i šutevima iz trka po zemlji u suprotan golmanov ugao.

Povele su "tobdžije" u 10. minutu. Aleks Song je odigrao za Žervinja, a napadač reprezentacije Obale Slonovače rutinski poslao loptu pored Pola Robinsona. Ništa bolje nije prošao ni Vojćeh Šćešnji na suprotnoj strani 14. minuta kasnije.

Dejvid Hojlet je asistirao za Jakubua - 1:1.

Prije izjednačenja Stivi Kin je bio prinuđen na napravi prvu izmjenu na Ivud Parku - umjesto povrijeđenog Mičela Salgada već u 18. minutu ušao je Radosav Petrović. Reprezentativac Srbije bio je vrlo dobar.

Ipak, Roversi su opet brzo primili gol. Mikel Arteta je dobio loptu sa desne strane i pošto nije bio čuvan na 12-13 metara od gola nije mu bilo teško da je zakuca u mrežu.

Sva trojica strelaca su postigli prve golove za svoje klubove.

Song je pored asistencije upisao u listu za učinak upisao i pogodak, samo što je loptu poslao u svoj gol. Slobodan udarac za Blekburn, poslije pet minuta igre u drugom poluvremenu, izveo je Španac Ruben Roćina, gađao je prvu stativu gdje niko nije uspio da zahvati loptu glavom, a ona je pala na nogu Songa i skrenula iza leđa poljskog čuvara mreže.

Da su prekidi i ove sezone veliki problem za Arsena Vengera i njegove pulene vidjelo se i u 59. minutu. Stiven Nzonzi je poslije kornera primio loptu na drugoj stativi, opalio po njoj, a Jakubu samo postavio nogu i skrenuo je u mrežu - 3:2. Doduše, Arsenal je ozbiljno oštećen jer se Nigerijac nalazio u ofsajdu.

Londonski tim bio je potpuno razbijen poslije pola sata igre u nastavku. Nakon 2:1 na poluvremenu za Arsenal, sve se okrenulo za 180 stepeni. Blekburn je vodio 4:2 od 69. minuta. Rezervista iz Švedske Martin Olson napravio je pravi dar-mar na polovini Arsenala, naslagao Đurua i Songa, došao do gol-aut linije odakle je pokušao da asistira, ali nije bilo potrebe za tim. Na loptu je naletio Loran Košćijelni i poslao je u supstvenu mrežu - i to na svoj 50. nastup za "tobdžije".

Marokanac Šamak je uspio da smanji na 3:4 u 85. minutu. Ali, bila je to samo slaba utjeha...

Svoj debi na Ivud Parku i u dresu Blekburna zabilježio je još jedan bivši igrač Partizana - Simon Vukčević. Crnogorac je odigrao posljednjih 30-ak minuta.

Navijači Svonsija su čekali i dočekali prve golove i prvu pobjedu svoje ekipe u Premijer ligi! Svonsi je ubjedljivo dobio Vest Bromvič Albion 3:0.

Prvi gol Svonsi je postigao iz penala u 14. minutu. Strijelac je bio Skot Sinkler. To je prvi gol u Premijer ligi postignut van teritorije Engleske. Svonsi igra u Velsu, naravno.

Kvins Park Rendžers je zabilježio drugu pobjedu u povratničkoj sezoni u najjačoj engleskoj ligi. Na gostovanju je savladao Vulverhempton 3:0. Za samo dva minuta (Džoi Barton u 8. i Alehandro Faurlin u 10. minutu) KPR je završio posao na "Mulineu". Tačku na pobjedu stavio je Kembel u 87. minutu.Nenad Milijaš je poraz svoje ekipe gledao sa klupe.

Njukasl je ostao neporažen i poslije petog kola. Na gostovanju Aston Vili u Birmingemu, Njukasl je osvojio bod.

REZULTATI 5. KOLA:

Blekburn - Arsenal 4:3 (1:2)
/Jakubu 24, 59, Song (a.g) 50, Košćijelni (a.g) 69 - Žervinjo 10, Arteta 34, Šamak 85/

Aston Vila - Njukasl 1:1 (1:0)
/Agbonlahor 13' - Best 57'/

Bolton - Norič 1:2 (0:2)
/Petrov 64'p - Pilkinton 37', Džonson 42'/

Everton - Vigan 3:1 (1:1)
/Jagielka 33', Velios 84', Drente 90+7' - Di Santo 31'/

Svonsi - VBA 3:0 (2:0)
/Sinkler 14'p, Lita 24', Dajer 49'/

Vulverhempton - Kvins Park Rendžers 0:3 (0:2)
/Barton 8', Forlin 10', Kembel 87'/

nedelja:

Totenhem - Liverpul (14.30h)
Fulam - Mančester siti (16h)
Sanderlend - Stouk
Mančester junajted - Čelsi (17h)

TABELA: Mančester junajted /-1/ 12, Mančeseter siti /-1/ 12, Čelsi /-1/ 10, Njukasl 9, Stouk 8 /-1/, Liverpul /-1/ 7, Vulverhempton 7, KPR 7, Aston Vila 7, Everton /-1/ 7, Vigan 5, Norič 5, Svonsi 5, Blekburn 4, Arsenal /+1/ 4, VBA 3, Bolton 3, Totenhem /-2/ 3, Sanderlend /-1/ 2, Fulam /-1/ 2.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC