• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Junajted srušio i Čelsi, pomogle sudije!

Velika šteta što su prva dva gola na velikom derbiju engleskog prvenstva pala poslije "malih", ali postojećih ofsajda: Mančester junajted - Čelsi 3:1.

 Junajted srušio i Čelsi, pomogle sudije! Izvor: MONDO

Mančester junajted - Čelsi 3:1!

Ali, ni prvi, ni drugi gol šampiona Engleske pred 75.455 svojih navijača na Old Trafordu nije trebalo da bude priznat. Usporeni snimci, nedvosmisleno su potvrdili da su pogodi Krisa Smolinga u 8. i Nanija u 37. minutu neregularni.

Poslije toga, bilo je lako...

Mančester junajted od poluvremena postigao je još jedan pogodak, deveti ovosezonski Vejna Runija u pet kola, pa je sa pet pobjeda zasjeo na čelo tabele. Prvi put, to mjesto neće deliti sa gradskim rivalom Sitijem, koji je nešto ranije u nedelju kiksnuo u Londonu protiv Fulama, iako je vodio 2:0.

Poslije svega viđenog u prvom poluvremenu, ličilo je na katastrofu Čelsija, poput one Arsenalove na istom stadionu (2:8), ali se to nije dogodilo. Mladi menadžer londonskog tima Andre Viljas-Boaš uspio je da podigne ekipu na poluvremenu, Fernando Tores je u prvom minutu nastavka pogodio mrežu tek drugi put od kada je prošle zime za 50 miliona funti prešao iz Liverpula i nasrtaji Ser Aleks Fergusonovih momaka počeli su da bivaju sve rjeđi i slabiji.

Da se Tores nije pošteno, ali pošteno obrukao u 84. minutu, kada je predriblao zemljaka Davida De Heu na golu Junajteda i onda promašio PRAZNU mrežu, možda bi Čelsi u finišu dobio i priliku da se bori za bod. Ovako, ostao je na deset sakupljenih i nastavlja sezonu sa pet manje od najvećeg rivala.

Ferguson je na teren poslao neviđeno podmlađenu postavu, bez kapitena Nemanje Vidića, Rija Ferdinanda, Rajana Gigsa, ali i "klinaca" Danija Velbeka, Rafaela, Toma Kleverlija... Na drugoj strani, Viljas-Boaš, nije mogao da računa samo na Didijea Drogbu, našeg Branislava Ivanovića poslao je u srce odbrane sa Džonom Terijem i njegov tim u postavci 4-3-3 bio je ravnopravan u prvom poluvremenu...

...a rezultat je bio 0:3!?

Kako?

Pa, Čelsi mora da vježba realizaciju, da prije svega njegovi fudbaleri šalju loptu u okvir gola, a kada to urade, da budu mnogo, mnogo konkretniji. Gosti su u prvom poluvremenu imali skoro duplo više šuteva ka golu, a gubili su 0:3.

Junajted je, u potpuno otvorenoj utakmici, poveo poslije prvog ikada gola Smolinga u Premijer ligi. On je bio najviši na pet metara ispred Petra Čeha, poslije sjajno izvedenog slobodnog udarca Ešlija Janga. Ali, usporeni snimak pokazao je da je Smoling bio iza leđa odbrane Čelsija u trenutku izvođenja prekida.

"Đavoli" su duplirali prednost poslije pasa Džonija Evansa ka Naniju, koji se nalazio na desnom boku. Portugalac je primio loptu na nekih 35, 40 metara od Petra Čeha, nanizao trojicu i sa ivice šesnaesterca uputio neodbranjiv udarac. Ali... Usporeni snimak, pokazao je da je Nani bio u ofsajdu u trenutku Evansovog dodavanja.

I onda malo sreće za Junajted, jer je lopta poslije "karambola" u kaznenom prostoru Čelsija pala pravo na nogu renoviranom Vejnu Runiju, koji je lagano postigao deveti gol ove sezone u pet utakmica, a prošle sezone je do devetog gola morao da čeka sredinu aprila!? Izgleda da mu prija da igra sa novom frizurom, odnosno poslije transplatacije kose.

Dok se sve to događalo pred golom Čelsija, na drugoj strani stopostotne šanse "mašili" su Tores, Ramireš, Staridž, pa i Meirelješ...

U nastavku, rezervista Nikola Anelka asistirao je Toresu, koji je podsjetio da je majstor kada je sa pet metara iskosa, iz prve lobovao De Heu i smanjio na 1:3. I do već opisane bruke koju je doživio Tores u finišu, Čelsi i Junajted tukli su se bez garda, sa mnogo šansi, ali bez golova.

Na kraju, 71. pobjeda Mančester junajteda u 163. okršaju sa Čelsijem, koji ostaje sa 44 pobjede, uz 47 remija. U Premijer ligi, doduše, Junajted je smanjio prednost londonskog tima na 13:12.

MANČESTER JUNAJTED:
De Hea - Smoling, Evans, Džons, Evra - Flečer, Anderson, Nani, Jang - Runi, Ernandez.

ČELSI:
Čeh - Bosingva, Ivanović, Teri, Kol - Ramireš, Meirelješ, Lampard - Staridž, Mata, Tores.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC