• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Vukovi "smazali" Borac!

Borac je doživio prvi poraz u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Crveno-plave srušio je Olimpik na Koševu 2:1. "Petarda" Širokog Brijega.

 PREMIJER BiH: Vukovi "smazali" Borac! Izvor: MONDO

Šampion Bosne i Hercegovine nije iskoristio poraz Sarajeva u Trebinju (1:0) da se osami na vrhu tabele poslije sedmog kola.

Izabranike Zvezdana Cvetkovića nadmudrio je napadač vukova Semir Kapić, strijelac oba gola za domaćine, a pogodak za Banjalučane, prvi u crveno-plavom dresu, postigao je vezista Sead Bučan.

Ponovo je realizacija bila najveći problem za Borac, što je često govorio trener Cvetković, jer gosti su stvarali šanse, ali nisu uspjeli da stignu ni do jednog boda, koji bi im donio lidersku poziciju na tabeli.

Crveno-plavi su od početka nedjeljne utakmice krenuli agresivno ka golu "vukova", ali Branislav Krunić, Dragoslav Stakić i Borislav Mikić nisu uspjeli da savladaju golmana Irfana Fejzića iz nekoliko polušansi.

To im se osvetilo u 18. minutu, kada je poslije dobre akcije domaćina mrežu Asmira Avdukića pogodio Kapić - 1:0.



Mogli su "vukovi" u 35. minutu da stignu do dvostruke prednosti, ali je golman Banjalučana uspio da zaustavi čistu šansu Harisa Harbe.

Ipak, tri minuta kasnije, Kapić je ponovo bio koban za odbranu banjalučke ekipe. Nakon centaršuta Admira Vladavića, napadač Olimpika glavom je zakucao loptu u mrežu - 2:0.

Za tračak nade u preokret Borca postarao se u sudijskoj nadoknadi prvog dijela Sead Bučan i upisao prvenac u dresu šampiona BiH - 2:1 i s tim rezultatom se otišlo na odmor.

U nastavku su gosti takođe više željeli da postignu gol, a domaći su se opredijelili da svoju šansu vrebaju iz kontranapada i da eventualno dokusure protivnika.

Mikić je imao priliku u 59. minutu da izjednači rezultat, ali je Fejsić ponovo bio na visini zadatka. Potom su Banjalučani pokušali da dalekomtnom paljbom stignu do njegove mreže, ali je nakon udarca Krunića sa oko 30 metara, lopta prozujala pored stative.

Saša Kajkut je takođe pokušavao, ali ni ove sezone odlični napadač Borca nije naštimao nišanske sprave i poraz, prvi u sezoni, bio je neminovan.

Široki Brijeg je završio posao protiv Slavije već u prvom poluvremenu, a u nastavku je kompletirao petardu - 5:0 kojom se bodovno izjednačio na vrhu sa Sarajevom i Borcem.

Siguran trijumf ostvario je i Zrinjski protiv Slobode (2:0), dok se Željezničar na 90. rođendan namučio na Grbavici sa Zvijezdom iz Gradačca (1:0), ali je golom rezerviste Mirsada Ramića stigao do sva tri boda.



SEDMO KOLO
PREMIJER LIGE BIH

ŠIROKI BRIJEG - SLAVIJA 5:0 (3:0)
/Mišić 15, Varea 30, 85, Radovanović 37 autogol, Roskam 81/

ZRINJSKI - SLOBODA 2:0 (2:0)
/Marjanović 17, Bekić 31/

ŽELJEZNIČAR - ZVIJEZDA 1:0 (0:0)
/Ramić 70/

OLIMPIK - BORAC 2:1 (2:1)
/Kapić 18, 38 - Bučan 45/

U subotu:

TRAVNIK - GOŠK 1:1
KOZARA - ČELIK 1:2
LEOTAR - SARAJEVO 1:0
RUDAR - VELEŽ 1:0

TABELA: Sarajevo 16, Široki Brijeg 16, Borac 16, Velež 11, Željezničar 11, Zrinjski 11, Leotar 10, Rudar 10, Sloboda 9, GOŠK 8, Travnik 8, Rudar 10, Zvijezda 7, Leotar 10, Čelik 7, Olimpik 7, Slavija 6, Kozara 5 bodova.

(MONDO, foto: Fotoservis)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC