• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brazilac Gabigol uhvaćen u prevari na anti-doping testu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Poznati fudbaler Gabrijel Barbosa Gabigol neće moći da igra sve do proljeća 2025!

 gabigol suspendovan na dvije godine zbog dopinga  Izvor: Martins/AGIF / Shutterstock Editorial / Profimedia

Poznati brazilski fudbaler Gabrijel Barbosa "Gabigol" (27) suspendovan je na dvije godine zbog varanja na anti-doping testu. U ponedjeljak je završeno suđenje na kojem je poslije dva sata diskusije odlučeno da će napadač Flamenga od 8. aprila početi da služi suspenziju koja će trajati do aprila 2025. Omogućeno mu je da se žali.

Gabigol se nije javio zvaničnicima anti-doping agencije prije treninga, ignorisao ih je poslije treninga i otišao je pravo na ručak. Odnosio se prema kontrolorima sa nepoštovanjem, nije poštovao navedene procedure, bio je ljut kada ga je službenik otpratio do kupatlia radi uzimanja uzorka... I na kraju testiranja, predao je kontrolnu posudu otvorenu, čime je takođe prekršio stroga pravila.

Prema pisanju brazilskih medija, napadač Flamenga i bivši centarfor Intera pokušao je da izvrši prevaru tokom kontrolisanja da li je dopingovan. Pravila nalažu da bi zato mogao da bude kažnjen četiri godine.

Presuda je zasnovana na svjedočenju biohemičara koji je bio pozvan na sud da bi objasnio princip anti-doping testa. I da je pristao da bude podvrgnut testiranju i da je rezultat bio negativan, Gabigol bi odgovarao jer nije poštovao proceduru. Izuzev Gabigola, svi fudbaleri Flamenga bili su testirani prije 10 časova ujutru. Zbog toga je njegov gest ocijenjen kao prevara ili pokušaj prevare bilo kog dijela kontrolnog procesa.

Zbog svega navedenog, Gabigol će morati na dvogodišnju pauzu, što će mu oduzeti vjerovatno najbolje godine kojoe je trebalo da provede na terenu. On za sobom ima 16 odigranih utakmica za "A" reprezentaciju Brazila, Inter ga je prije osam godina platio 29,5 miliona evra i iako nije opravdao očekivanja u Italiji, u Flamengu je od 2020. ostvario velike uspjehe.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC