• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bugari otkačili Mateusa

Lotar Mateus nije više selektor fudbalske reprezentacije Bugarske, saopštio je u ponedjeljak fudbalski savez te zemlje.

 Bugari otkačili Mateusa Izvor: MONDO

"Razloga za otpuštanje Mateusa ima mnogo, nisu u pitanju samo loši rezultati", rekao je predsjednik Fudbalskog saveza Bugarske Borislav Mihailov.

On je dodao i da je Mateus obavješten o odluci, a da je u reprezentaciji vladala tenzija zbog koje se nakupilo dosta loše energije u timu što je zahtijevalo promjene. Mateus je bio prvi strani trener na čelu Bugarske i preuzeo je ekipu poslije dvije utakmice u Grupi G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nijemac međutim nije uspio da ispuni cilj i dovede Bugarsku do drugog mjesta u grupi pošto je doživjela poraze od Engleske i Crne Gore. Jednu utakmicu prije kraja kvalifikacija Bugarska se nalazi na četvrtom mjestu u grupi bez šansi da se plasira ne šampionat Evrope naredne godine u Poljskoj i Ukrajini.

Mateus je poslije loših rezultata Bugarske davao izjave da je razočaran zbog nedostatka volje za pobjedom i nediscipline igrača. Privremeni trener biće selektor mlade reprezentacije Mihail Madanski, a Bugare očekuje prijateljski meč sa Ukrajinom 7. oktobra.

Bivši najbolji fudbaler planete, koji je prije devet godina trenirao Partizan, postao je selektor Bugarske 21. septembra 2010. godine. Počeo je pobjedom protiv Velsa od 1:0 na debiju u Kardifu, na startu kvalifikacija za EURO, ali onda su uslijedili porazi u serijama, a jedan od njih je i onaj od Srbije Vladimira Petrovića Pižona, kada je u Sofiji bilo 0:1 u prijateljskom meču.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC