• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Oprez, Kup je to!

"Utakmice u Kupu uvijek imaju dva lica, jer je to takmičenje gdje favoriti nisu uvijek u prednosti. To i jeste svrha sistema gdje se igra na ispadanje", oprezan je Aleksandar Stanojević.

 PARTIZAN: Oprez, Kup je to! Izvor: MONDO

Fudbaleri Partizana krenuli su prije 40 dana u odbranu titule prvaka Srbije protiv Novog Pazara i pobijedili 5:0.

U srijedu, crno-bijeli će krenuti u odbranu nacionalnog Kupa, u šesnaestini finala i ponovo će im rivali biti tim iz Novog Pazara, ovog puta u Novom Pazaru.

Osvajač duple krune iz sezone 2010/11, gostovaće na renoviranom stadionu, utakmica počinje u 15.30 i svega 90 minuta imaće na raspolaganju momci Aleksandra Stanojevića da opravdaju ulogu favorita protiv najneubjedljivijeg tima domaćeg prvenstva.

Pazarci su u pet dosadašnjih kola u Jelen Superligi doživjeli pet poraza, postigli nula golova i primili 14. U međuvremenu, novi predsjednik kluba Bojan Radovanović promijenio je već dva trenera (Mihajla Ivanovića i Nenada Milovanovića), a još nije zaključeno da li će u srijedu crno-bijele dočekati legenda Partizana, Momčilo Vukotić, koji je navodno prvi kandidat da postane treći trener plavo-bijelih ove sezone.

Kada se sve ovo napiše, djeluje da će Partizan imati lagan posao u srijedu.

Ali, Kup je to! I istorija opominje trenera Aleksandra Stanojevića da niko u Humskoj ne smije ni da pomisli na lagan posao, kako se ne bi ponovila BSK iz Batajnice ili Timok iz Zaječara.

"Utakmice u Kupu uvijek imaju dva lica, jer je to takmičenje gdje favoriti nisu uvijek u prednosti. To i jeste svrha sistema gdje se igra na ispadanje, pa i uslovno rečeno, manji klubovi imaju šanse da izbace favorite. Iz toga razloga, putujemo u Novi Pazar sa dosta opreza i poštovanja prema domaćinu, ali i bez kalkulacija, jer je jasno da nas samo pobjeda vodi dalje", rekao je Stanojević u utorak.

"U posljednjim utakmicama smo, zavisno od protivnika, uvijek rotirali po dva, tri igrača, pa ćemo i u Novom Pazaru planski rotirati nekolicinu. Ko će odmoriti, znaćemo na posljednjem treningu kada budemo analizirali kompletno igru Pazaraca. Imali smo priliku da ih upoznamo u prvom kolu, ali od tada su promijenili trenera, dobili još nekoliko novih igrača, promijenili igru i sada imamo zadatak da ih dobro proučimo i tako postavimo igru", dodao je mladi trener.

Biće ovo prvi susret Novog Pazara i Partizana u Kupu, ali ne i prvi u istoriji, iako tek od ove sezone dva kluba igrjau u istom rangu takmičenja. Osamdesetih godina, odigrana su tri prijateljska duela, dva puta pobijedio je Partizan (3:0, 2:0), a jednom Novi Pazar (2:1).

Ipak, prvi put crno-bijeli će osjetiti pravu atmosferu u tom gradu, kada meč neće biti revijalnog karaktera.

"Radujemo se što gostujemo u Novom Pazaru, sportskom gradu, koji je po našim saznanjima u ogromnoj većini privržen Partizanu. No, bez obzira što će vjerovatno ovoga puta većina navijati za tim iz svog grada, volimo da igramo pred takvom fudbalskom publikom, koja zna da cijeni prave fudbalske vrijednosti i da ih nagradi aplauzom. Nadam se pobjedi i prolasku u sljedeće kolo Kupa…", istakao je Stanojević.

Partizan je u posljednje četiri sezone tri puta osvajao Kup, ukupno 12 puta u istoriji.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC