• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je vrijeme da Venger ode?

Nikada od 30. septembra 1996. godine Arsen Venger nije bio bliže smjeni.

 Da li je vrijeme da Venger ode?  Izvor: MONDO

Sada, na početku osme sezone od kada je osvojena posljednja titula prvaka Engleske i to na sraman način porazom od 8:2 protiv velikog rivala Mančester junajteda, Venger se nalazi blizu smjene. Ali, ne kritično blizu.

"Ogromna potrošnja novčanih sredstava u određenom vremenskom periodu ili otpuštanje trenera zbog nekoliko loših utakmica su kratkoročna rješenja. Mi tim putem nećemo ići", rekao je izvršni direktor Aresnala Ivan Gazaidis i odbacio pritužbe dijela navijača da je Venger "izgubio kompas".

Arsenal je sezonu počeo sa pobjedom, remijem i tri poraza u Premijer ligi, poslije pet kola "tobdžije" se nalaze na 17. poziciji na tabeli, što je najgori start kluba u posljednjih 58 godina.

Uprkos svemu, Gazaidis nemušto poručuje da "Arsenal igra najljepši fudbal u Engleskoj". Upravo na tom nestabilnom brodiću zvanom "lijep fudbal", Venger je uspio da plovi kroz nemirna mora na kojima nije nalazio blago svih ovih godina.

Navijači jesu uživali u lijepim potezima svojih po navici golobradih fudbalera, ali im je strpljenje izgleda otišlo.

Gazaidis, ipak, stoji čvrsto uz kapetana.

"Način na koji mi igramo, tehnička potkovanost, to je nešto izvanredno i traje više od decenije. To je Venger donio u klub. I sada, on je odjednom loš trener i neko ko nema veze sa fudbalom. To je besmislica", kazao je Gazaidis.

Južnoafrikanac je ocijenio da će kriza u Arsenalu proći i da ekipa ima odličan potencijal.

"Prošle sezone smo igrali najljepši fudbal u ligi. Ipak, popustili smo u ključnim utakmicama. To je nešto što moramo da ispravimo. Doveli smo iskusne igrače pred kraj prelaznog roka kako bi popravili stabilnost ekipe. Oni su se odlično uklopili", rekao je izvršni direktor kluba.

Gazaidis je dodao da razumije bijes navijača i da svi u klubu rade kako bi se situacija što prije popravila.
Šta kaže Arsen?

Njega brine samo odbrana, iako je ovog ljeta prodao plejmejkere poput Seksa Fabregasa i Samira Nasrija.

"Cijela sezona zavisi od toga kako će igrači da reaguju na ove razočaravajuće rezultate i koliko će im biti potrebno vremena da počnu da ispravljaju greške. To je bitno jer moramo da prekinemo lošu seriju", rekao je Venger.

Arsenal je postigao šest, a primio 14 golova i trenutno ima najlošiju gol-razliku u Premijer ligi. Kako bi pojačao odbranu, Venger je u posljednjem prelaznom roku doveo Andrea Santosa i Pera Mertezakera.

"Nisu oni jedini krivci za primljene golove, ali je očigledno je da im je potrebno dodatno vrijeme za uigravanje. Postoji nešto slabija komunikacija i manjak koncentracije u odbrani", dodao je on.

Posebno loše partije protiv Blekburna pružili su Aleks Song i Loran Košjelni koji su postigli po auto-gol. Ekipa Arsenala sljedećeg vikenda u prvenstvu dočekuje Bolton.

Sa Vengerom na klupi!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC