• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SAZNAJEMO: Zvezda ima stranca manje! "Tuđi" fudbaler dobio pasoš, a to znači trošak od 2 miliona!

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda je riješila brigu i ubuduće će se Naser Điga računati kao domaći, bonus igrač. A, to znači i da će ga Zvezda otkupiti od Bazela za 2 miliona evra.

 Naser Điga dobio srpski pasoš Izvor: Manuel Winterberger / imago sportfotodienst / Profimedia

Naser Điga je dobio srpski pasoš, saznaje MONDO. U najnovijem izdanju Službenog glasnika 26/2024, stoji odluka po kojoj je fudbaler iz Burkine Faso i zvanično dobio srpske papire, tako da se u nastavku sezone u Superligi neće smatrati za stranca. Ali, ono što je još važnije za Crvenu zvezdu u ovom trenutku je da će se Điga računati i kao bonus igrač, pošto sa srpskim papirima ispunjava i ovaj uslov.

Na ovaj način, Crvena zvezda je riješila problem koji je nastao povredama Koste Nedeljkovića i Vladimira Lučića, koji su bili najčešće korišteni kao bonus igrači, pošto za sada Radojević, Šljivić i Knežević nisu "zakucani" u 11 kao oni. Takođe, Milojević je koristio i Marka Stamenića kao "bonusa", ali forma Novozelanđanina je u padu od jeseni.

Interesantno je da Điga zapravo još nije fudbaler Crvene zvezde, nego je i dalje na pozajmici iz Bazela, pa je insistiranjem da dobije pasoš jasno poručeno da fudbaler iz Burkine Faso ostaje na "Marakani". Otkup je dogovoren u visini od 2 miliona evra. Ne samo da će Điga imati status domaćeg igrača, već će naredne sezone takođe biti "bonus" zbog promijenjenog pravila ostati bonus, jer će 2002. godište zadržati taj status.

Od stranih fudbalera koji imaju srpske papire, vrijedi podsjetiti da su "naturalizovani" i Gelor Kanga i Osman Bukari, odnosno samo se In-Bom Hvang, Piter Olajinka i Šerif Endiaj računaju kao stranci u domaćem fudbalu. Žan-Filip Kraso posjeduje pasoš Francuske, pa zbog donijetih EU regulativa ne pripada istoj kategoriji.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC