• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Murinjo, ko je sada kriv?

Novi kiks Reala - samo 0:0 protiv Santandera. Atletiko Madrid deklasirao Sporting iz Hihona. Levante vezao drugu pobjedu.

 PRIMERA: Murinjo, ko je sada kriv?    Izvor: MONDO

Na dan gostovanja madridskog Reala u Santanderu, španski mediji otkrili su da se u svlačionici "kraljevskog kluba" dešava pobuna! Navodno su svi igrači stali uz Samira Kediru, koga je Žoze Murinjo označio kao glavnog krivca za poraz od Levantea u prošlom kolu Primere, jer je dobio crveni karton već u 40. minutu.

Pobuna ili ne, tek Real se okliznuo u Santanderu. Protiv Rasinga samo 0:0! Poslije dva ubjedljiva trijumfa na startu Primere, Murinjo je već izgubio pet bodova.

Šta napisati o siromašnom meču u Santanderu? Rasing je imao samo jednu ideju - sačuvati gol. Real jeste napadao, ali je inicijativa madridskog tima bila vrlo jalova. Tek dvije, tri prilike, premalo su za ekipu takvog renomea. Dovoljno je reći da je Real imao samo jedan šut u okvir gola!

Španski mediji su uoči meča objavili da je portugalski stručnjak okrivio Kediru za poraz od Levantea, a "El Pais" je citirao neimenovanog igrača Reala da su svi fudbaleri stali uz saigrača, navodeći da je on samo slijedio uputstva kontroverznog Portugalca.

List navodi da je Portugalac tražio od svojih igrača da konstantno vrše pritisak na sudiju, što je dovelo do toga da su domaći igrači dobijali žute kartone poslije prosječno 2,5 faula.

Madridski "AS" oštro je kritikovao Murinja jer je izbjegao vlastitu odgovornost pošto je za poraz okrivio Kediru, a katalonski "Sport" se pomalo "naslađuje" problemima u klubu sa "Santjago Bernabeua", navodeći da je u "svlačionici Reala na pomolu masovni revolt".

Bilo kako bilo, Real nije pobijedio u Santanderu i to je prvi put u posljednjih pet gostovanja u tom gradu. Real je imao četiri uzastopne pobjede protiv Rasinga na njegovom terenu, a u tim mečevima primio je samo tri gola.

Pogledajte samo kakav je tim izveo Murinjo: Kasiljas, Karvaljo, Arbeloa, Varane, Marselo, Ćavi Alonso, Lasana Dijara, Kalehon, Ozil, Kristijano Ronaldo, Benzema (u drugom polvremenu igrali su i kaka i Iguain).

Zanimljivo, ovo je tek osma utakmica u domaćem takmičenju kako Real nije postigao gol otkako je na klupi Murinjo.

Rasingu je ovo tek drugi bod u tekućem šampionatu. Ali, sigurno je da će ovaj ishod proslaviti kao pobjedu.

Drugi klub iz Madrida - Atletiko - isprašio je najlošiju ekipu u dosadašnjem dijelu sezone - Sporting iz Hihona 4:0, uz dva gola Falkaa.

Uzbudljivo je bilo na meču Rajo Valjekano - Levante, što je inače bio njihov duel u Primeri. Levante je pobijedio 2:1 i tako vezao drugi trijumf poslije senzacionalne pobjede nad Realom prošlog vikenda.

REZULTATI 4. KOLA:

Srijeda:

Atletiko Madrid - Sporting 4:0 (1:0)
/Ljora 27'ag, Domingez 68', Falkao 72', 80'/

Malaga - Atletik Bilbao 1:0 (0:0)
/Kazorla 61'/

Rasing - Real Madrid 0:0

Rajo Valjekano - Levante 1:2 (0:2)
/Tamudo 72' - Valdo 10', Balesteros 28'/

Valensija - Barselona 2:2 (2:1)
/Abidal ag 11, Ernandez 23 - Pedro 14, Fabregas 77/

U utorak:

Osasuna - Sevilja 0:0

Real Sosijedad - Granada 1:0 (0:0)
/Estrada 64'/

Viljareal - Majorka 2:0 (1:0)
/Rosi 8', Nilmar 52'/

U četvrtak:

Espanjol - Hetafe
Betis - Saragosa

*napomena: Ovo je, zapravo 5. kolo Primere, jer 1. kolo još nije odigrano.

TABELA: Valensija 10, Malaga 9, Betis (-1) 9, Barselona 8, Sevilja 8, Levante 8, Real Madrid 7, Atletiko Madrid 7, Real Sosijedad 7, Rajo Valjekano 5, Osasuna 5, Viljareal 4, Saragosa (-1) 3, Espanjol (-1) 3, Majorka 3, Granada 3, Rasing Santander 2, Atletik Bilbao 1, Hetafe 1, Sporting Hihon 0.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC