• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pižon: Sušića bih radije sreo na EP 2012

Selektor Srbije Vladimir Petrović volio bi da izbjegne Bosnu i Hercegovinu u eventualnom baražu. "Radije bih Sušića sreo u Ukrajini i Poljskoj", kaže Pižon.

 Pižon: Sušića bih radije sreo na EP 2012 Izvor: MONDO

Srpski selektor Vladimir Petrović Pižon u intervjuu za sarajevski "Sportin.ba" rekao da je optimista kad je u pitanju ključni meč sa Italijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Mi smo takav tim koji u svakoj utakmici želi i mora da ide na pobjedu. Srbija ima tim koji može da igra sa bilo kojom reprezentacijom. Imamo fudbalere koji igraju u velikim klubovima širom Evrope tako da ne vidim razloga zašto ne bismo pobijedili Italiju u Beogradu",
rekao je Pižon.

Prema njegovim riječima, olakšavajuća okolnost za "orlove" je da Italijani dolaze bez rezultatskog imperativa.

"’Azuri’ su već osigurali nastup na EP, tako da dolaze rasterećeni i bez nekog većeg pritiska. Nama je ta utakmica izuzetno važna, ali vjerujem da ćemo uz pune tribine i maksimalnu angažovanost doći do pobjede, koja bi nam praktično osigurala baraž".


Pižon nije želio previše da analizira moguće komplikacije oko raspleta u Grupi C jer Estonija i Slovenija takođe pretenduju na drugu poziciju.

"Trenutno smo na drugom mjestu, do kraja kvalifikacija imamo dvije utakmice što znači da sami odlučujemo o svojoj sudbini. Ne razmišljam mnogo o drugim rezultatima u grupi niti to želim. Računica je jasna, idemo da pobijedimo u obje utakmice i to je to".

Na pitanje, ukoliko "orlovi" osiguraju baraž, da li bi volio da za rivala dobije Bosnu i Hercegovinu, kojoj nedostaje pobjeda nad Lukseburgom da matematički ovjeri doigravanje, Pižon je odgovorio odrečno.

"Već sam rekao da nije bitno protiv koga igramo, protiv svakog želimo pobjedu. Ali, iskreno, volio bih da izbjegnemo BiH u baražu. Mnogo je razloga za to. Prije svega jer BiH ima kvalitetnu reprezentaciju i ne bi nam bilo lako, ali i zbog nacionalnih naboja, koji su na žalost još prisutni na našim prostorima. Radije bih se vidio sa Safetom Sušićem na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini".

Petrović je potom uputio hvalospjeve na račun selektora "zmajeva".

"Nema potrebe da mnogo pričam o tome kakav je Sušić bio igrač, jednostavno, fenomenalan. Pape je jedan od najvećih fudbalera koje je bivša Jugoslavija ikada imala. Uvijek je bio gospodin na terenu. Kada sam čuo da preuzima reprezentaciju BiH, vjerovao sam da će napraviti dobre rezultate i eto, to se sada i dešava".


Pižon je naglasio da BiH ima igrače svjetske klase, ali i vrlo snažan kolektiv.

"Reprezentacija BiH je sada snažan tim sa dosta dobrih igrača. Edin Džeko je svjetska klasa, vjerovatno u ovom trenutku jedan od najboljih igrača u Evropi. Tu je i Vedad Ibišević, pa mali Miralem Pjanić, Zvjezdan Misimović… Mislim da će BiH igrati na EP i tamo neće imati sporednu ulogu. Mnogima će da pomrsi račune",
zaključio je selektor Srbije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC