• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FK Novi Pazar o incidentima

Uprava Novog Pazara saopštenjem iznela svoj stav o incidentima na utakmici Kupa Srbije između Novog Pazara i Partizana.

 FK Novi Pazar o incidentima Izvor: MONDO

Gostovanje Partizana u Novom Pazaru prošlo je prema očekivanjima. Crno-bijeli su stigli do lagane pobjede i plasmana u osminu finala Kupa Srbije. Nažalost, i gostovanje navijača beogradskog kluba je prošlo prema očekivanjima - sa incidentima.

Bilo ih je na obje strane!

Prilikom ulaska na stadion Grobari su se sukobili sa redarskom službom, a tokom celog meča među pristalicama dva kluba postojao je veliki nacionalni naboj.

Zbog problema koje su izazvali navijači Partizana, dok su u 20. minutu utakmice ulazili na stadion Novog Pazara, saopštenjem se oglasio i klub iz grada sa Jošanice.

Uprava Novog Pazara ističe da je utakmica između njihovog kluba i Partizana "protekla u izvanrednoj fudbalskoj atmosferi, rijetko viđenoj na našim stadionima", ali da je jedan incident donekle narušio čitav ambijent.

"Dogodio se nažalost incident, koji ne možemo, a da ne pomenemo. Napad navijača FK Partizan na našu redarsku službu, koja je morala da spašava glavu preskakajući preko ograde, za posljedicu je imala između ostalog i kašnjenje izlaska svih lica sa stadiona", stoji između ostalog u saopštenju.

Inače, igrači Partizana čekali su skoro dva sta da napuste stadion. Tek kada je policija obezbijedila prolaz kroz grad crno-bijeli su napustili Novi Pazar, a nedugo zatim i navijači beogradskog kluba.

U saopštenju je naglašeno da su prilikom uobičajnog pretresa navijača prilikom ulaska na stadion napadnuta četvorica redara koja su u incidentu povrijeđena. U Novom Pazaru smatraju da veliki dio krivice snosi MUP, koji nije na adekvatan način obezbijedio ulaz na stadion.

"Problem je nastao zbog nedovoljnog broja pripadnika MUP-a, jer je za nevjerovati da je samo par pripadnika MUP-a obezbjeđivalo ulaz namijenjen navijačima FK Partizan, što je neuobičajeno za utakmice visokog rizika. Konkretno, na utakmicama sa FK Rad i FK Spartak ZV, bilo je mnogo više policije u tom sektoru, pa samim tim incidenata nije ni bilo".

"S druge strane, kada god naš klub gostuje, pripadnici MUP-a i redarske službe ekipa koje su nam bili domaćini (FK Partizan, FK Vojvodina, FK Javor) su se mnogo rigoroznije ponašali prema našim navijačima".

Pazarci ističu da kao dokaz postoji video snimak cijelog incidenta. U saopštenju se kaže "da bi policija trebalo da štiti sve učesnike manifestacije, pogotovo službena lica kada se nađu u situaciji da su ugrožena".

Takođe, u Novom Pazaru su svjesni i da je sa njihove strane bilo propusta, ali da su oni posljedica neiskustva igranja na "ovom stepenu takmičenje"(!?).

Uprava Pazaraca na kraju saopštenja se zahvalila svojim navijačima, za koje smatraju da su se uzdigli iznad uzavrele situacije.

"Uspjeli da se uzdignu iznad situacije, da ne uzvrate uvredljivim parolama i da do kraja utakmice ostanu da bodre svoje ljubimce", stoji u saopštenju Upravnog odbora FK Novi Pazar.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC