• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Rad izaziva Partizan, Voša na iskušenju

Dolazi vikend, što znači i nove borbe na fudbalskim terenima Srbije.

 JSL: Rad izaziva Partizan, Voša na iskušenju Izvor: MONDO

Biće nekoliko interesantnih duela u 6. kolu Jelen Superlige. Lider prvenstva Partizan dočekuje posrnuli Rad, koji je vezao tri poraza u ligi i ispao iz Kupa Srbije već u šesnaestini finala. Uz to, "građevinari" još nisu imenovali nasljednika dosadašnjeg trenera Slavka Petrovića.

Crno-bijeli su na krilima odličnih igara Nemanje Tomića, koji, iako vezista, ove sezone puni protivničke mreže. Tomić je igrama na početku sezone zapušio usta mnogima kritičarima selektora nacionalnog tima Vladimira Petrovića-Pižona, koji su bili u neverici zašto je Tomića pozvao u reprezentaciju.

Dobra igra Partizana na "vrućem" terenu u Novom Pazaru, u šesnaestini finala Kupa Srbije i ubjedljiva pobjeda od 3:0, podigla su samopouzdanje crno-bijelima, koji izlaze iz krize poslije šokantne eliminacije iz Lige Evrope od Šamroka. Ipak, Rad ne treba unaprijed otpisivati.

Utakmice Partizana i Rada uvek su mamac za gledaoce, uvek se igra otvoreno, a prošle sezone je, recimo, Rad bio tek jedna od nekoliko ekipa koje su nadigrale crno-bijele.

Jagodina je u prošlom kolu zabilježila prvu pobjedu u novoj sezoni. Sa teškog gostovanja Radu na Vračaru, "ćurani" su se vratili sa sva tri boda. Tvorac pobjede bio je mlađani Ognjen Mudrinski, koji je ovog ljeta došao iz Vojvodine.

Upravo će Vojvodina, koja još nema poraz ove sezone, u subotu doći u Jagodinu, a trener Jagodinaca Simo Krunić obećava lavovsku borbu svoje ekipe.

"Znamo da će nam biti teško ali mi se isto pripremamo za svakog protivnika. Nećemo dozvoliti nikome da lako odnese bodove iz Jagodine. Ova utakmica je za nas biti ili ne biti. Daćemo sve od sebe i volio bih da pristup igri bude kao protiv Partizana i Rada", rekao je Krunić.

Biće odigrano i nekoliko komšijskih duela. Kragujevački Radnički dočekuje Borac. Obe ekipe su prošle u osminu finala Kupa Srbije i za očekivati je tvrd meč.

U Užice dolazi ivanjički Javor. Sloboda je favorit, mada se u srijedu jedva izborila protiv mladića iz Partizanove filijale - Teleoptika u Kupu Srbije. Očekuje se i nadmetanje golgetera: sa jedne strane Filpa kasalice, sa druge Zorana Rendulića.

Neporaženi Spartak Zlatibor voda dolazi u Beograd, na Karaburmu. Zanimljivo, biće ovo prvo gostovanje subotičke ekipe ove sezone u glavnom gradu.

Spartak je u seriji dobrih rezultata. Na startu sezone pobijedio je Crvenu zvezdu, a u srijedu je golovima Đorđa Despotovića pobijedio Napredak u Kruševcu i eliminisao ga iz Kupa. "Romantičari" igraju toplo-hladno, tačnije takvi su im rezultati. Čas pobjeda, čas poraz (doduše igrali su i proitv Partizana i Vojvodine u gostima).

Novi Pazar je najneprijatnije iznenađenje šampionata. Pazarci su dočekani u Superligi sa velikim očekivanjima, ali do sada svih pet poraza i gol-razlika 0:14! Kada se tome dodaju i tri gola koji je Novi Pazar primio od Partizana u Kupu, jasno je da se postavlja pitanje: da li će se i kada debitant radovati trešenju mreže protivnika?

Prilika za to biće u subotu. U Pazar dolazi Smederevo, koje je poslije odličnog početka sezone, zastalo. Trener Pazara Izet Ljajić, pored čijeg imena stoji v.d. Prvog tima, rekao je poslije poraza od Partizana, da je tim pokazao naznake bolje igre. Da li će Pazarci uspjeti?

U Lučanima će igrati Metalac i BSK. Obe ekipe su na dnu tabele, bez izjedne pobjede. Metalac je prošao u osminu finala Kupa Srbije, BSK je eliminisan.

Jedan od derbija kola igra se u nedjelju u Kuli. Crvena zvezda dolazi na megdan Hajduku, ekipi koja je do gostovanja u Humskoj imala maksimalane četiri pobjede.

Hajduk je iznenađujuće eliminisan od Kupa i to poslije poraza na svom terenu od Kolubare(!), ni Zvezda se nije proslavila u Lučanima protiv Mladosti (jedva 2:1).

Ekipa iz Kule se, uprkos porazu, protiv Partizana predstavila kao vrlo disciplinovana, sa jsnom željom da napadne protivnika. Zvezdi neće biti lako u Kuli, pogotovo ako ponovi igru iz Lučana.

PAROVI 6. KOLA:

Radnički 1923 - Borac (16h)

Metalac - BSK (16h)

Novi Pazar - Smederevo (16h)

Sloboda Sevojno - Javor (16h)

OFK Beograd - Spartak (16h)

Jagodina - Vojvodina (16h)

Partizan - Rad (18.30h)

U nedelju:

Hajduk - Crvena zvezda (16h)

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC