• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potpuno rasulo u Hajduku iz Splita: Svi napuštaju brod koji tone

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Hajduk Split prolazi kroz agoniju i na terenu i u klupsim strukturama, gdje jedan po jedan odlaze predsjednik, sportski direktor, trener...

 raspad u hajduku iz splita otisli predsjednik sportski direktor i trener Izvor: Zvonimir Barisin / Pixel Media / Profimedia

Hajduk Split, posrnuli velikan jugoslovenskog i hrvatskog fudbala, puca po šavovima ovog proljeća. Uzastopni porazi od Dinamo Zagreba i niz kikseva u prvenstvu izbacili su Dalmatince iz trke za titulu, koju čekaju decenijama - još od 2005. Zbog takvog rezultatskog raspada, u klubu jedan po jedan odlaze odgovorni za još jednu sezonu ispod očekivanja navijača.

Najprije je nadzorni odmor smijenio predsjednika uprave, Luku Jakobušića, poslije tri i po godine. Potom je otišao i trener Mislav Karoglan, podnijevši ostavku poslije poraza od Rijeke u subotu. Sada je red na još jedan rastanak, jer je podnio ostavku i sportski direktor Mingaugas Nikoličijus, koji će otići na kraju sezone.

On je došao u klub 2021. godine nakon tri godine rukovođenja sportskim sektorom Gorice, njegov mandat obilježile su česte promjene trenera (Tramecani, Gustafson, Dambrauskas, Leko, Karoglan je dva puta vodio tim...) i dovođenja bombastičnih pojačanja - Marka Livaje, Nikole Kalinića, Ivana Perišića... Na njegovu žalost, svi zajedno su sada u svlačionici i ni to nije pomoglo.

Takođe, u Nikoličijusovom mandatu Hajduk je oborio i rekord u prodaji igrača, jer je prodao Luku Vuškovića Totenhemu za 11 miliona evra, a Stipe Biuk otišao je u Los Anđeles za 6,5 miliona evra.

Njegov trud, promjene trenera i niz transfera ipak nisu bili dovoljni da Hajduk ponovo stane na noge i bude ono što se od njega očekuje. Zato će na ljeto klub ponovo morati da počne ispočetka - sa kompletno novim rukovodstvom.



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC